Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Egitimde KDV ne oldu?

Editör

Yeni Üye

Eğitimde KDV ne oldu?​

Kovid-19 salgını nedeniyle veliler ve okulların üzerindeki maliyetleri azaltmak amacıyla eğitim ücretlerine uygulanan KDV oranı yüzde 8’den yüzde 1’e indirilmişti.

2021 2022 eğitim KDV ne kadar?​

2021 2022 eğitim KDV ne kadar?
2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı öğrenim ücretlerine uygulanan KDV oranı ise eğitimin 30 Haziran 2021 tarihinden sonra başlayacak olması nedeniyle, %8 olarak hesaplanmış ve ücretler duyurulmuştur.

1 lik KDV Ne zamana kadar?​

Cumhurbaşkanının 12 Şubat 2022 tarihinde “KDV Sistemini Sadeleştirme Programı” kapsamında temel gıda maddelerinde yüzde 8 olan KDV oranının yüzde 1’e indirileceğini açıklamasının ardından bugün (13 Şubat 2022 tarihli Resmi Gazete’de) yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile oran 14 Şubat 2022 Pazartesi tarihinden itibaren …

Eğitim de KDV ne kadar 2022?​

Eğitim de KDV ne kadar 2022?
Özel Okul ve Üniversitelerde Katma Değer Vergisi Oranı % 1’e düşürüldü. KDV indirimi sadece 2020–2021 Dönemine ilişkin eğitimler içindir. 2021–2022 Dönemine ait okul ücretlerinde KDV oranı % 8 olarak uygulanması gerekmektedir.
Eğitimde KDV düşer mi?​
Covid-19 salgını nedeniyle veliler ve okulların üzerindeki maliyetleri azaltmak amacıyla eğitim ücretlerine uygulanan KDV oranı yüzde 8’den yüzde 1’e indirilmişti. Konutlarda da farklı KDV oranları uygulanıyor. 150 metrekareye kadar olan evlerde KDV yüzde 1 olurken, 150 metrekarenin üzerindeki yüzde 18 KDV uygulanıyor.

Eğitim de KDV oranı kaç?​

Eğitim de KDV oranı kaç?
Edinilen bilgilere göre, özel eğitim, özel sağlık hizmeti gibi sektörlerde de KDV oranlarında düzenleme öngörülüyor. Eğitim ve sağlık hizmetlerinde mevcutta yüzde 8 KDV uygulanıyor.

KDV indirimi ne zaman bitiyo?​

konut kdv indirimi ne zaman bitiyor Haberi Hükümetin ekonomiyi destekleyen adımları, konut sektörünü canlandırdı. Konutta KDV indirimleri 31 Aralık 2019 tarihine kadar devam edecek.

KDV indirimi ne zaman sona erdi?​

KDV indirimi ne zaman sona erdi?
Özet. Kapsam: 31/7/2020 tarihinde yürürlüğe giren 2812 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile 31/12/2020 tarihine kadar vergi oranlarında indirim yapılan bazı teslim ve hizmetlerde indirimli oran uygulanma süresi 3318 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile 31/5/2021 tarihine kadar uzatılmıştı.

Eğitim de KDV indirimi ne zaman bitiyor?​

1 Eylül 2020 ila 30 Haziran 2021 tarihleri arasında (bu tarihler dahil) geçerli olmak üzere, Üniversite ve yüksekokullar ile 5580 Sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu, 2828 Sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu ve 573 Sayılı Özel Eğitim Hakkında Kanun Hükmünde Kararname kapsamında verilecek eğitim ve öğretim hizmetleri için.

KDV indi mi?​

KDV indi mi?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı’nın ardından KDV indirimi müjdesini vermişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında, ‘Temel ihtiyaç maddelerinden olan deterjan, sabun, tuvalet kağıdı, peçete, bebek bezi gibi ürünlerin KDV’sini %18’den %8’e indirme kararı aldık. ‘ Dedi ve tüm ürünleri açıkladı.
Eğitim KDV oranı değişti mi?​

Eğitimde KDV Kaç 2021?​

Eğitimde KDV Kaç 2021?
30. 08. 2020 Tarih ve 31229 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 2912 Sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile, eğitim ve öğretim kurumlarının 1 Eylül 2020 – 30 Haziran 2021 tarihleri arasında verdikleri eğitim/öğretim hizmetleri için %1 olarak uygulanan KDV oranı, 30. 06. 2021 tarihinde sona ermiştir. 30. 06. …

Eğitimde KDV konusunda güncel bilgileri paylaşayım:

- 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı için öğrenim ücretlerine uygulanan KDV oranı %8'dir.
- Cumhurbaşkanının 12 Şubat 2022 tarihinde "KDV Sistemini Sadeleştirme Programı" kapsamında yapılan açıklamaya göre, temel gıda maddelerinde yüzde 8 olan KDV oranı yüzde 1'e indirilmiştir.
- Özel Okul ve Üniversitelerde 2020-2021 dönemine ilişkin eğitimlerde KDV oranı %1'e düşürülmüştür. Ancak 2021-2022 dönemine ait okul ücretlerinde KDV oranı %8 olarak uygulanmaktadır.
- Eğitim ve sağlık hizmetlerinde mevcut olarak yüzde 8 KDV uygulanmaktadır.

Sonuç olarak, eğitimde KDV oranları zaman zaman değişebilmektedir ve vatandaşların güncel duyuruları ve resmi kaynakları takip etmeleri önemlidir.

Geri