AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Egitimde iyi ornekler konferansi nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Eğitimde iyi örnekler konferansı nedir?​

İyi örnek sunuşlarının yanı sıra atölye çalışmaları, poster sunumları ile zenginleştirilen konferans, katılımcıların eğitime ilişkin farklı konularda yüz yüze tartışma fırsatı bulabildiği bir diyalog zemini oluşturmaktadır. …

Eğitimde iyi örnekler 2021 ne zaman?​

Eğitimde iyi örnekler 2021 ne zaman?
Öncesinde gelin bu yılın eğitimde iyi örnekleriyle tanışalım! 18. Eğitimde İyi Örnekler Konferansı bugün (1 Ekim 2021, Cuma günü) saat 19.30’da, Müze Gazhane İstanbul’dan naklen ERG YouTube kanalında yayımlanacak.

Eğitimde iyi örnekler ne zaman?​

2021-22 eğitim-öğretim yılına iyi örneklerle başlamak için 18. Eğitimde İyi Örnekler Konferansı bu yıl sonbaharda, dijital ortamda gerçekleşecek. Konferansın temasını ise Mayıs 2021’de açıklayacağız.

Eğitimde iyi örnekler Projesi Nedir?​

Eğitimde iyi örnekler Projesi Nedir?
Projemizin amacı, Müdürlüğümüze bağlı okul/kurumlarda sürekli gelişim vizyonuna sahip güvenilir ortamların oluşturulması, bu ortamlarda iyi örnek olarak kabul edilen çalışmaların ortaya çıkarılması, yaygınlaştırılması ve diğer okul/kurumlar tarafından model alınmasını sağlamaktır.

Eğitim Reformu Girişimi nedir?​

Eğitim Reformu Girişimi (ERG), çocuğun ve toplumun gelişimi için eğitimde yapısal dönüşüme nitelikli veri, yapıcı diyalog ve farklı görüşlerden ortak akıl oluşturarak katkı yapan bağımsız ve kar amacı gütmeyen bir girişimdir.

Içgüdülerin bilinçdışı oluştuğunu ifade eden kim?​

Içgüdülerin bilinçdışı oluştuğunu ifade eden kim?
İçgüdülerin bilinçdışı oluştuğunu ifade eden FREUD, iki temel içgüdü olarak yaşam ve ölüm içgüdüsü üzerinde durur.

Eğitim reformları nedir?​

Eğitim reformu , halk eğitimini değiştirme hedefine verilen isimdir . Eğitimli bir birey ya da eğitimli bir toplumda hangi içerik ya da deneyimlerin sonuç verdiğine ilişkin tartışmalarla anlam ve eğitim yöntemleri değişmiştir. Tarihsel olarak, reform motivasyonları toplumun mevcut ihtiyaçlarını yansıtmıştır.

ERG kimdir?​

ERG kimdir?
Eğitim Reformu Girişimi (ERG), çocuğun ve toplumun gelişimi için eğitimde yapısal dönüşüme nitelikli veri, yapıcı diyalog ve farklı görüşlerden ortak akıl oluşturarak katkı yapan bağımsız ve kar amacı gütmeyen bir girişimdir. Eğitim politikalarının iyileştirilmesi için yapıcı görüş sunar, öneriler geliştirir.

Freud’un içgüdüsel kuramı nedir?​

Freud’a göre zihinsel yaşayışımızın içgüdüsel görünümünden iki dürtünün sorumlu tutulması gerekir. Bunlar cinsel (sexuel) ve saldırgan (agressive) dürtülerdir (Brenner, 1977). Bir başka deyişle yaşam (eros) ve ölüm (thanatos) içgüdüleridir. Toplumda yaşam ve ölüm içgüdüleri yasaklarla engellenmeye çalışmaktadır.

Eğitimde İyi Örnekler Konferansı, eğitim alanında başarılı uygulamaları paylaşmak, deneyimleri aktarmak ve sektöre katkı sağlamak amacıyla düzenlenen bir etkinliktir. Bu konferans genellikle sunumlar, atölye çalışmaları ve poster sunumları gibi çeşitli etkinliklerle zenginleştirilmiştir. Katılımcılar, eğitimle ilgili konularda fikir alışverişinde bulunabileceği bir platformda bir araya gelir.

Eğitimde İyi Örnekler Konferansı, 2021 yılında 1 Ekim'de Müze Gazhane İstanbul'dan ERG YouTube kanalında gerçekleştirilmiştir. Konferans, eğitim alanında başarılı projeleri ve uygulamaları tanıtmayı amaçlar.

Eğitimde İyi Örnekler Projesi ise, bir okul veya kurumda sürekli gelişim vizyonuna sahip güvenilir ortamların oluşturulması, iyi örnek olarak kabul edilen uygulamaların paylaşılması ve diğer okulların bu modelleri benimsemesi şeklinde tanımlanabilir.

Eğitim Reformu Girişimi (ERG), eğitimde yapısal dönüşümlere katkıda bulunan, nitelikli veri üzerinden tartışma ortamı oluşturan ve çocuğun ve toplumun gelişimi için eğitim politikalarının iyileştirilmesini destekleyen bir girişimdir.

Sorunuzda geçen içgüdülerin bilinçdışı oluştuğunu ifade eden kişi, Sigmund Freud'dur. Freud'a göre içgüdülerin kaynağı bilinçdışıdır ve yaşam ve ölüm içgüdüsü şeklinde iki temel içgüdü üzerinde durmuştur. Freud'un içgüdüsel kuramı, insanın davranışlarını açıklamak için cinsel (eros) ve saldırgan (thanatos) içgüdülerin etkisini vurgular. Bu içgüdüler toplumda belirli kurallar ve yasalar ile bastırılmaya çalışılır.

Eğitim reformları ise, bir toplumun eğitim sistemini değiştirme veya geliştirme çabalarını ifade eder. Eğitim reformları genellikle toplumun ihtiyaçlarına göre yapılan değişiklikleri kapsar ve eğitimden beklenen sonuçları artırmayı hedefler. Bu reformlar genellikle eğitim içeriği, yöntemleri ve kurumları kapsar.

ERG, Eğitim Reformu Girişimi'nin kısaltması olup, eğitimde yapısal dönüşümü destekleyen, veriye dayalı çalışmalar yapan, çocuğun ve toplumun gelişimine katkı sağlayan bağımsız ve kar amacı gütmeyen bir girişimidir.

Geri