AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Egitimde en iyi ulke hangisi?

Editör

Yeni Üye

Eğitimde en iyi ülke hangisi?​

Listedeki puanlamaya göre eğitim seviyesi en yüksek ülke Çin. Eğitimde en iyi ülkeler sıralamasında ülkemiz Türkiye 1363 puanla 41. sırada yer aldı.

Dünyanın en iyi eğitimi nerede?​

Kanada dünyanın en eğitimli ülkesi olarak listenin başında geliyor. Ekonomik Kalkınma ve İş birliği Örgütü’ne göre Büyük Beyaz Kuzeydeki yetişkinlerin yüzde 56’sından fazlası liseden sonra eğitime devam etmiş.

Finlandiya’da neden özel okul yok?​

Finlandiya’da neden özel okul yok?
Finlandiya’da özel okul yok ve eğitim harcamalarının tümü devlet tarafından destekleniyor. Finlandiya’da okullar birbirleriyle rekabet etmiyor, aksine dayanışıyor. Okulların hemen hemen tümünün başarı düzeyi aynı. Bu yüzden okulun bir diğerine göre ayrıcalığı yok.

Isveç eğitim sistemi nasıl?​

Isveç eğitim sistemi nasıl?
İsveç eğitim sistemi tamamen laiktir. İsveçli öğrenciler birinci sınıftan dokuzuncu sınıfa kadar dini ders olarak alabiliyorlar. Bu derste, dünya dinlerini, özelliklerini ve inançlarını öğreniyorlar. Genel okul sistemine göre; öğrenciler veya öğretmenlerin Hıristiyanlık propagandası yapmasına izin verilmiyor.

Hangi ülkelerde eğitim ücretsiz?​

Aşağıda uluslararası öğrencilere ücretsiz eğitim sunan ülkeler bulunmaktadır.
- Singapur.
- Finlandiya.
- Hollanda.
- İsviçre.
- Belçika.
- Danimarka.
- Norveç
- Birleşik Devlet.

4 artı 4 artı 4 eğitim sistemi nedir?​

Kısaca, 4+4+4 düzenlemesiyle birlikte sekiz yıllık kesintisiz zorunlu eğitim yerine, 12 yıllık zorunlu kademeli eğitim getirilerek 12 yıllık süre üç kademeye ayrıldı. Öğrenciler artık ilkokul ya da ortaokulu tamamladıklarında değil liseyi tamamladıklarında diplomalarını alabilmektedirler.

Finlandiya’da özel okul var mı?​

Finlandiya’da özel okul var mı?
Dünyanın en iyi eğitim sistemlerinden birine sahip Finlandiya’da özel okul yok, öğrenciler günde 4 saat ders yapıyor, küçük çocuklar oynayarak öğreniyor, sınav yapılmıyor, ileri sınıflarda yapılırsa da sonuçları öğrenciye söylenmiyor.

Avrupa’da özel okul var mı?​

Avrupa’da özel okul var mı?
Eğitim standartları açısından Avrupa, dünyanın birçok bölgesinden daha ileri seviyede bir performans göstermektedir. Özellikle öğrenciye sağladığı olanaklardan dolayı Avrupa’daki özel okullar dünyanın dört bir yanındaki öğrenciler tarafından tercih edilmektedir.

Isveçte zorunlu eğitim kaç yıl?​

Buna göre altı yaşında zorunlu eğitime başlayan çocukların oranı oldukça azdır. Okulöncesi eğitim sınıfı öğrencilerin okula alışmalarını, uyumunu sağlamaktadır (NAE, 2012b). Zorunlu eğitim. İsveç’te zorunlu eğitimin süresi dokuz yıldır ve çocuklar yedi yaşından on altı yaşına kadar zorunlu eğitime dahil olmaktadır.

Isveç’te lise kaç yıl?​

İsveç’te lise eğitimi üç yıl sürmektedir.

Türkiye dünya matematik sıralamasında kaçıncı?​

Türkiye dünya matematik sıralamasında kaçıncı?
Rapora göre, Türkiye’nin 4’üncü sınıf düzeyinde, matematik alanında 2015’te 483 olan ortalama puanını, 2019’da 40 puan artırarak 523’e çıkardığını bildiren Selçuk, şu bilgileri paylaştı: Bir başka deyişle matematikte, 2015’te 49 ülke arasında 36’ncı sırada yer alırken 2019’da 58 ülke arasında 23’üncü sıraya yükseldi.

Eğitimde en iyi ülke konusunda Çin'in listenin en başında yer aldığını görüyoruz. Bu ülkenin eğitim seviyesi oldukça yüksek olarak gözlemleniyor. Türkiye ise verilen puanlara göre 41. sırada yer alıyor. Kanada ise dünyanın en eğitimli ülkesi olarak öne çıkıyor. Ekonomik Kalkınma ve İş birliği Örgütü verilerine göre, Kanada'daki yetişkinlerin büyük çoğunluğu liseden sonra eğitim almaya devam etmiş.

Finlandiya'nın eğitim sistemi dikkat çekici bir model sunmaktadır. Ülkede özel okul bulunmaması ve tüm eğitim harcamalarının devlet tarafından destekleniyor olması önemli bir özelliktir. Burada okullar arasında rekabet değil dayanışma öne çıkar ve genel olarak tüm okulların başarı düzeyi birbirine yakındır.

İsveç'te eğitim sistemi laik bir yapıya sahiptir. Öğrenciler dini dersleri alabilmekle birlikte Hıristiyanlık propagandasına izin verilmemektedir. Zorunlu eğitim İsveç'te dokuz yıldır ve çocuklar yedi yaşından on altı yaşına kadar eğitim almaktadır. Lise eğitimi ise üç yıl sürmektedir.

Eğitim ücretsiz olan ülkeler arasında Singapur, Finlandiya, Hollanda, İsviçre, Belçika, Danimarka, Norveç ve Birleşik Devletler gibi ülkeler yer almaktadır. Bu ülkeler uluslararası öğrencilere ücretsiz eğitim imkanı sunmaktadır.

Son olarak, Türkiye'nin matematik sıralamasındaki ilerleyişi de dikkat çekicidir. 4. sınıf seviyesinde 36. sıradan 23. sıraya yükselmiştir. Matematik alanındaki bu gelişim olumlu bir eğilimi temsil etmektedir.

Geri