Eğitimde 4+4+4 Sistemi nedir?

SoruCevap

Yeni Üye
imagesegitimde444sisteminedir5af9fe4c8fdb4

Eğitimde 4+4+4 sistemi nasıl olacak, Eğitimde 4+4+4 sisteminin ozellikleri

Eğitimde 4+4+4 sistemi ne getirecek?
Hukumetin kararıyla mesleki eğitimi artırmak amacı ile zorunlu eğitim 12 yıla cıkacakEğitim sisteminde koklu reform getirecek Zorunlu eğitim 12 yıla olacak YOK Kanununun 45 maddesi değiştirilerek, universiteye girişteki katsayının eşit uygulanması yasalaşacakUniversiteye girişte meslek lisesi mezunlarına yonelik uygulanan katsayı adaletsizliğini kaldırmaya yonelik yasal duzenleme yapılacak Eğitimde 4+4+4 sistemine gecilecek
Zorunlu eğitimin 12 yıla cıkartılması ile birlikte 5+3 olarak uygulanan zorunlu eğitim sistemi 4+4+4 olarak uygulanacak İlkoğretimin 4 sınıfından sonra oğrenciler yonlendirmeli eğitime tabi tutulacak İlkoğretimin 4 sınıfından sonra oğrenciler yeteneklerine gore mesleki eğitime yonlendirilecek

Hedef mesleki eğitimi artırmak

AK Parti, mesleki eğitimde yonlendirmeli sisteme gecerek mesleki eğitimi hem sayı hem de kalite olarak artırmayı hedefliyor Sekiz yılık kesintisiz eğitime gecilmesi ile birlikte meslek lisesine gidenlerin oranı yuzde 70tenyuzde 30a duşmuştu AK Parti, hem katsayıyı kaldırmak hem de mesleki eğitimde yonlendirmeyi getirmekle mesleki eğitime gidenlerin oranlarını yuzde 70e cıkartmayı amaclıyor

İmam hatip Liselerinin ortaokul bolumu yeniden acılabilecek

AK Parti, imam hatip liselerinin ortaokul bolumlerinin kapatılmasıyla gecilen 8 yıllık kesintisiz zorunlu eğitime son verecek Teklif kabul edilirse zorunlu eğitim 13 yıla cıkarken, isteyen oğrenciler orta kademede imam hatiplere geciş yapabilecek

İmam hatip liselerinin ortaokul bolumleri yeniden acılıyor 28 Şubat surecinde 19971998 Eğitim Oğretim Yılında kesintisiz 8 yıllık zorunlu eğitim uygulaması başladığı icin imam hatip liselerinin ortaokul bolumu kapanmıştı Daha once ilkokuldan mezun olduktan sonra (12) yaşında imam hatip lisesine kaydını yaptıran oğrenciler, 8 yıllık kesintisiz zorunlu eğitim nedeniyle sadece lise bolumlerine 15 yaşında kayıt yaptırabilir hale gelmişti Bu durum bir cok tartışmayı da beraberinde getirmişti

sabah

Geri