Egitim yetkinlikleri nelerdir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Eğitim yetkinlikleri nelerdir?​

TYÇ’de yer alan sekiz anahtar yetkinlik ise şunlardır: Anadilde iletişim, yabancı dillerde iletişim, matematiksel yetkinlik ve bilim/teknolojide temel yetkinlikler, dijital yetkinlik, öğrenmeyi öğrenme, sosyal ve vatandaşlıkla ilgili yetkinlikler, inisiyatif alma ve girişimcilik, kültürel farkındalık ve ifade.”

Dijital yeterlilikler nelerdir?​

“…dijital yeterlik, bireyin kişisel veya profesyonel yaşamındaki hedeflere ulaşmada BİT’i kullanabilmesi için gereken bilgi ve becerileri kapsar…” Uluslararası politika belgelerinin rehberliğinde veya onlardan bağımsız olarak birçok ülke, eğitim politikalarında dijital yeterlik tanımlarına yer vermiştir.
MEB programında yer alan yetkinlikler nelerdir?
Müfredatlarla öğrencilerimize aktarmak üzere 9 yeterlilik ve beceri belirledik: anadilde iletişim, yabancı dillerde iletişim, matematik yeterliği, bilim ve teknoloji yeterliği, dijital yeterlik, öğrenmeyi öğrenme, inisiyatif alma ve girişimcilik algısı, sosyal ve kamusal yeterlikler, kültürel farkındalık ve ifade.
Dijital yetkinlik ne demek?
Günümüzde dijital olarak yetkin olmak; okuryazarlık, medyayı anlama, bilgi arama ve elde edilen bilgiye yönelik eleştirel olma ve çeşitli dijital araç ve uygulamaları kullanarak (mobil, internet) başkalarıyla iletişim kurabilme becerisini ifade eder.

Dijital öğretmen özellikleri nelerdir?​

Dijital çağın öğretmenleri nasıl olmalı?

Dönercilik belgesi nasıl alınır?​

Ustalık ya da kalfalık belgesi almanın genel olarak iki yolu vardır. Birincisi fiilen eğitime devam ederek ikincisi ise eğitim almadan doğrudan sınava girerek belge alınır. Birinci seçenekte, Mesleki Eğitim Merkezlerinde çıraklık eğitimine katılarak 2 -3 yıl sonunda yapılan sınava girilir ve kalfalık belgesi alınır.
Yetkinlik bilgisi ne demek?
Personel seçiminden, eğitim ve geliştirmeye, performans değerlendirmeye, kariyer yönetimine ve ücretlendirmeye kadar insan kaynaklarının birçok fonksiyonunda kullanılan yetkinlik kavramı; personelin başarılı olabilmesi için sahip olması gereken bilgi, beceri ve sahip olduğu vasıflardır.

Geri