- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Eğitim yazılımları nelerdir?
Eğitim Yazılımı Nedir? Eğitim yazılımı eğitim amacıyla yapılmış herhangi bir bilgisayar yazılımı için kullanılan bir terimdir. Dil öğrenme yazılımlarından sınıf yönetimi yazılımlarına ve referans yazılımlarına kadar farklı aralıkları kapsar.Eğitsel Yazılım Tasarımı dersi nedir?
Bu dersin amacı, eğitsel yazılım projelerinde proje yönetimi, zaman, maliyet ve performans organizasyonu, insan ve kaynak yönetimi hakkında bilgi vermektir.Yararlı yazılımlar nelerdir?
En Faydalı 10 Ücretsiz Program
- Open Office 3.3.0. Microsoft Office’in fiyatından haberiniz vardır.
- 7-Zip 9.20.
- Avira AntiVir Personal.
- Gom Player.
- Winamp Media Player 5.621.
- K-Lite Codec Pack 7.5.0.
- Ccleaner 3.09.
- Irfan View.
Eğitim yazılımlarının nitelikleri nelerdir?
Eğitim tipi yazılımda amaç, eğitimci görevi gören program ile öğrenci arasında bilgi aktarımı. Sınıftaki bir öğretmeninkine benzer bir dizi yönerge kullanan program, öğrencinin performansı hakkında bir dizi açıklama, pratik alıştırma ve geri bildirim sunar.Eğitsel Tasarım ve Değerlendirme Nedir?
Herhangi bir eğitim sürecinin programının geliştirilmesi, programa uygun malzeme ve etkinliklerin tasarlanıp üretilmesi ve hem süreç boyunca hem de süreç sonunda programın değerlendirilmesi boyutları, aynı yüksek lisans programı altında birleştirilmiştir.Öğretim yazılımı nedir?
Öğretim amaçlı yani öğretim ortamında kullanılmak üzere hazırlanmış yazılımlara öğretim yazılımları denir. Öğretim yazılımları bazen tek başına bazen de diğer materyallerle birlikte bir araç olarak kullanılır. Yani bazı durumlarda öğretim yazılımları öğretim ortamının kendisini oluşturur.
Eğitsel Tasarım ne demek?
Bir eğitsel tasarımcı çalıştığı kuruma dış kaynağa ayrılan eğitim bütçesinden doğrudan tasarruf etme imkanı sağlar. Bununla birlikte dışarıdan tedarik edilemeyecek ölçüde kuruma özel olan bilgi / deneyimin kurumsal hafızaya kazandırılmasında da kurumuna yol gösterir, yöntem ve araçlar sunar.Öğretim tasarımı nasıl yapılır?
Öğretim tasarımı süreci, hem sistematik prosedüre hem de plandaki uygulama detaylarına önem verilmesini gerektirir. Öğretim tasarımı süreci bir öğretim probleminin tanımlanmasıyla başlar. Bir öğretim tasarımı planı, esas olarak, öğretim tasarımcısı ve öğretimi planlayan ekibin kullanılması amacıyla geliştirilir.Video destekli eğitim nedir?
Video destekli öğrenme, bir öğrencinin anlama, bilişsel yetenek veya sosyal–duygusal becerilerini geliştirmek için videoları kullanan stratejik bir öğretim yaklaşımı olarak tanımlanmaktadır.
Birebir öğretim yazılımı nedir?
Birebir Öğretim Yazılımları: BDÖ alanında yeni olan kişiler için en fazla bilinen tür budur. Bu türde, öğrenci yazılımla birebir etkileşimdedir. Derste bazı bilgiler sunulur ve daha sonra öğrencinin anlayıp anlamadığı ya da ne ölçüde anladığı kontrol edilir. Bu süreç, ders boyunca tekrar edilir.Bilgisayar destekli eğitim programları nelerdir?
Anlaşılmasını kolaylaştırmak için burada bu formatları ayrı ayrı ele alacığız.- Tekrar ve Alıştırma Yazılımları Günümüzde BDÖ yazılımlarının yaklaşık yüzde ellisi tekrar yazılımlarıdır.
- Birebir Eğitim Yazılımları
- Simülasyon Benzetim Yazılımları
- Eğitimsel Oyun Yazılımları
BDE yazılım nedir?
BDE nedir? Bilgisayar Destekli Eğitim (BDE), öğretimsel içerik veya faaliyetlerin bilgisayar yoluyla aktarılmasıdır. BDE, eğitimde bilgisayar kullanımı için kullanılan en eski kavramlardan biridir. Bu yüzden, farklı amaçlarla dahi olsa, eğitim ortamında bilgisayar kullanımı genellikle BDE olarak adlandırılır.