AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Egitim ve saglik harcamalari KDV dahil mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Eğitim ve sağlık harcamaları KDV dâhil mi?​

Eğitim ve sağlık harcamaları katma değer vergisinin konusuna girmekte olup, söz konusu harcamalara ilişkin teslim ve hizmetler de KDV’ye tabidir. Dolayısıyla mükellefler yaptıkları bu harcamalardan ötürü KDV ödemektedirler.
Eğitim harcamaları ne demek?
Eğitim harcamaları, eğitim ve öğretim kurumları, anaokulu, kreş ve dershanelere eğitim amacıyla yapılan ödemeler ile eğitim amaçlı kurs ücretleri, okul servis ücretleri, kitap ve kırtasiye alımları için yapılan harcamalar ile öğrencilerin özel yurt ve pansiyonlarda kalmaları durumunda ödenen tutarları kapsamaktadır.
Eğitim ve sağlık harcamaları geçici vergiden düşülür mü?
2021-02-06 Aralık, 193 Sayılı Gelir Vergisi Kanunu’nun ”Diğer indirimler” başlıklı 89. Maddesinde eğitim ve sağlık harcamalarının gelir vergisi matrahı tespitinde indirim konusu yapılabileceği hükme bağlanmıştır.

Eğitim ve sağlık amaçlı bağış ve yardımların ne kadarlık kısmı kurum kazancından indirilebilir?​

Kurumlar vergisi matrahının tespitinde indirim konusu yapılabilecek bağış ve yardımların tutarı, o yıla ait kurum kazancının %5’i ile sınırlıdır.
Eğitim talebi ne demek?
Eğitim talebi ise; kişinin belirli bir konu ile İlgili olarak belli bir seyviyede, belli bir eğitim kurumuna devam edebilme, imkanı olarak tanımlanmaktadır3. Toplumda her zaman eğitim talebi vardır. Toplumun büyüklüğünü yani nüfus, eğitim talebinin miktarını belirler.
Eğitim maliyeti ne demek?
Eğitimin toplam maliyeti, kamusal ve özel eğitim harcamaları (çift saymadan arınmış olarak) ile vazgeçme maliyetinin toplamı olarak tanımlanmaktadır (5). Eğitim nedeniyle hem bireysel olarak hem de toplumsal olarak uğranılan gelir kayıplarının tümüne vazgeçme maliyeti (fırsat maliyeti) denilmektedir(6).
Kurumlar vergisi mükellefiyeti bulunmayan vakıf üniversitelerinde okuyan öğrenciler için üniversitelere ödenen bedeller beyannamede indirim konusu yapılamıyor. Özel yurt veya pansiyona ödenen tutarlar, yıllık beyanname ile bildirilecek gelirden indirilebiliyor.
Okul servis ücreti vergiden düşer mi?
Konuyla ilgili olarak 255 Seri No.lu Gelir Vergisi Genel Tebliğinin “Eğitim Giderleri” başlıklı bölümünde “Eğitim ve öğretim kurumları, anaokulu, kreş ve dershanelere eğitim amacıyla yapılan ödemeler ile eğitim amaçlı kurs ücretleri, okul servis ücretleri, kitap ve kırtasiye alımları için yapılan harcamalar ile …

Geri