Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Egitim ve ogretim surecleri nelerdir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Eğitim ve öğretim süreçleri nelerdir?​

Eğitim-öğretim sürecine aynı zamanda öğretme ve öğrenme süreci de denilebilmektedir. Başka bir ifadeyle eğitim-öğretim süreci, girdinin eğitim örgütü olan okula girmesinden çıkmasına kadar geçen süreyi kapsar.

Öğrenmenin temel süreçleri nedir?​

1-Dikkat Etme Süreci: Gözlem yaparak öğrenmenin temel koşulu dikkat etmektir. Gözlem yoluyla öğrenmenin gerçekleşebilmesi için; bireyin modelin yaptıklarını dikkatli izleyip algılaması gerekmektedir. 2.Hatırlama Süreci: Geçmişte başkalarından gördüğümüz davranışlardan yararlanabilmek için hatırlamak gerekir.
Eğitim durumu değişkenleri nelerdir?
Bloom’a göre, öğrenme üzerinde önemli bir etkiye sahip olan öğretim hizmeti (eğitim durumları) niteliğinin başlıca değişkenleri şunlardır: Öğretmen özellikleri (Hizmet öncesi eğitim süresi ve türü, kıdemi, tutumu vb.) ve sınıf ya da okulun karakteristikleri (öğrenci sayısı, donatım, okul yönetiminin tutumu vb.).

Öğretim programının ögeleri nelerdir?​

Ancak bir programı oluşturan temel öğeler dört tanedir. Bunlar; 1-Kazanım/ amaç/ hedefler 2-İçerik 3-Öğrenme-öğretme süreci 4-Ölçme ve değerlendirme boyutlarıdır.

Öğrenme süreçtir ne demek?​

Öğrenme entegre bir faaliyet olarak, zihinsel, duygusal, bedensel ve ruhsal bir süreçtir. Yani düşünme, algılama, hissetme, içselleştirme gibi derin yapıları barındırır. Bu yapılar birbirinden ayrılamadığı gibi birbirini destekleyen ve güçlendiren özellikler barındırır.
Eğitim durumunun unsurları nelerdir?
Eğitim durumlarının içerisinde yöntemler, stratejiler, yöntem ve teknikler, öğretmen- öğrenci davranışları, katılım, pekiştireç gibi ögeleri içinde barındırmaktadır. Eğitim durumları hedef ve içeriğe göre belirlenir. Eğitim programını oluşturan son öğe değerlendirme bölümüdür.
Öğrenme aşaması (The learning base), reklamverenlerin Facebook reklamlarını daha performanslı yönetebilmeleri için Facebook tarafından yapılan bir optimizasyon aşamasıdır. Bu aşama; reklam yayın sisteminin optimizasyon için yeterli bilgiye sahip olmadığı bir dönemdir.

Geri