AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Egitim taahhutnamesi nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Eğitim taahhütnamesi nedir?​

İşçi eğitim taahhütnamesi, ekseriyetle çalışanlarını kendilerini geliştirmeleri ve uzmanlaşmaları için ücretin tamamını karşılamak kaydı ile çalışanı eğitime gönderen işverenlerce eğitime giden çalışanlardan alınan yazılı belgedir.
Eğitim sözleşmesi nedir?
İşveren, işçinin gerekli eğitimi alabilmesi için masraflar yapmakta ve bu masrafların karşılığının sağlanabilmesi adına işçinin belirli bir süre iş yerinde çalışmasını garanti altına alma gayesiyle bu sözleşmeler işçiye imzalatılmaktadır.
İşten ayrilan personelin eğitim masraflari talep edilebilir mi?
Cezai şart maddesi kapsamında asgari çalışma süresi dolmadan haklı bir sebebi olmaksızın işten ayrılan çalışanın eğitim giderlerini ödemesi kararlaştırılabilir.

Işveren eğitim verir mi?​

Yargıtay 9. Hukuk Dairesi ilke kararına göre; işverence işçiye verilen eğitim, işçinin işyerinde mal ve hizmet üretimine katkı sağlaması sebebiyle işveren yararına olmakla birlikte, verilen eğitim sayesinde işçi daha nitelikli hale gelmekte ve ileride daha kolay iş bulabilmektedir.
Belirsiz süreli iş sözleşmesinde cezai şart olur mu?
Yukarıda belirtildiği üzere, belirsiz süreli iş sözleşmelerinde, sözleşmenin süresinden önce fesih koşuluna bağlı cezai şart geçerli kabul edilmemektedir. Başka bir ifadeyle, belirsiz süreli iş sözleşmelerinde tarafların bildirimli feshini önleyecek şekilde cezai şart öngörülmesi mümkün değildir.
IME sözleşmesi nedir?
MADDE 2- (1) Bu sözleşme işletmede yapılacak mesleki eğitimin/stajın esaslarını düzenlemek amacıyla okul/kurum müdürü, işveren veya işveren vekili ile öğrenci reşit ise kendisi, değilse yasal temsilcisi arasında üç nüsha düzenlenir, imzalanan sözleşmenin birer nüshası taraflarda bulunur.

Staj mesleki eğitim sözleşmesi nedir?​

SÖZLEŞMENİN (STAJIN) 1.1) Bu sözleşme, 3308 sayılı Meslek Eğitim Kanununa uygun olarak Fakülte/Yüksekokul öğrencilerinin işletmelerde yapacakları zorunlu Staj eğitimlerinin esaslarını düzenlemek amacı ile Fakülte Dekanlığı/Yüksekokul Müdürlüğü Staj Koordinatörü, İşveren ve Stajyer Öğrenci arasında imzalanmıştır.
Eğitim için kalınan mesai sayılır mı?
Eğitimlerde geçen süre çalışma süresinden sayılır. Eğitim sürelerinin haftalık çalışma süresinin üzerinde olması hâlinde, bu süreler fazla sürelerle çalışma veya fazla çalışma olarak değerlendirilir.” hükümlerine yer verilmiştir.
Işveren eğitim masraflarını işçiden isteyebilir mi?
Buna karşın, işçiye 4857 sayılı İş Kanunu’nun 78. ve devamı maddelerine göre, iş sağlığı ve güvenliği önlemleri kapsamında verilmesi gereken eğitimlere ait giderler istenemez. İşçiye verilen eğitimin karşılığında işverence yapılan masraflar o işçiye özgü olmalı ve yazılı delille ispatlanmalıdır.

Işçinin eğitim hakkı var mı?​

Gerek 4857 sayılı İş Kanununda, gerekse 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununda işverenin işçiye eğitim verme / verilmesini sağlama görevi sadece iş sağlığı ve güvenliği ile mesleki eğitimle sınırlı tutulmuştur.
Iş sözleşmesine cezai şart konulabilir mi?
ÖZETİ 6098 sayılı Türk Borçlar Kanununun 420 nci maddesi “Hizmet sözleşmelerine sadece işçi aleyhine konulan ceza koşulu geçersizdir.” hükmünü getirmiştir. Bu itibarla hizmet sözleşmelerine işçi aleyhine konulan cezai şartlar geçersiz, işçi lehine konulan cezai şartlar ise geçerli kabul edilmelidir.
Cezai şart nasıl belirlenir?
Taraflarca cezai şart çoğunlukla bir miktar para olarak belirlenir. Borçluya ait herhangi bir malvarlığı da cezai şartın konusu yapılabilir. Ancak borçluya ait manevi değerler hiçbir zaman bu konu kapsamına giremez. Ceza koşuluna ilişkin düzenlemeler 6098 Sayılı Türk Borçlar Kanunu madde 179 ve devamında yer alır.

Staj sözleşmesi kimler arasında imzalanır?​

MADDE 3- İşletmede yapılacak mesleki eğitimin esaslarını düzenlemek amacıyla okul/kurum müdürü, işveren veya işveren vekili ile öğrenci reşit ise kendisi, değilse velisi arasında üç nüsha düzenlenerek imzalanan sözleşmenin, birer nüshası okul/kurum müdürlüğünde, işletmede ve öğrenci/velisinde bulunur.
Staj sözleşmesi nedir üniversite?
Madde 2- Bu sözleşme kurum/ kuruluş/ işletmelerde yapılacak iş yeri stajının esaslarını düzenlemek amacıyla Fakülte / Yüksekokul / Meslek Yüksekokulu, işveren ve öğrenci arasında imzalanır.

Geri