AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Egitim psikolojisi dersinin ogretmenlik meslegi acisindan onemi nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Eğitim psikolojisi dersinin öğretmenlik mesleği açısından önemi nedir?​

Eğitim psikolojisini çok iyi bilen öğretmen, öğrencilerin anaokulundan öğretim yıllarının sonlarına kadar ne tür değişimlere sahip olduklarını anlar. Öğrencilerin zihinsel olarak bilgiyi nasıl kazandıklarını, nasıl işlediklerini ve nasıl süreçlendirdiklerini anlamasına katkı sağlar.
Eğitim neden psikoloji ile ilgilidir?
İstenilen öğrenmelerin gerçekleşmesi ise, eğitimin bireyin gelişimi ve öğrenme özelliklerine göre düzenlenmesi ve uygulanması ile mümkün hale gelmektedir. Eğitim, bireyin gelişim ve öğrenme özellikleri hakkındaki bilgiyi psikolojinin bulgularından yararlanarak oluşturulmaktadır.

Trafik psikolojisinin amacı nedir?​

Başlıca amacı trafik kazalarını ve bu kazaların sonucu olan ölümleri azaltabilmektir. Sürücülerin araç sürme eylemi sırasındaki algı, dikkat ve biliş süreçleri, sürücü kişiliği, risk alma davranışı, sürücülerin tutumları ve duyguları trafik psikolojisinin çalışma alanlarındandır.
Bir öğretmenin eğitim psikolojisi bilgisine sahip olmasının önemi nedir?
Öğrencinin gelişimi ve tanınması açısından önemli katkılarda bulunur. Bireye eğitim açısından nasıl yardım edilebileceği, bireye nasıl davranılması gerektiği konusunda da eğitime ışık tutar. Öğrenme sağlanması için en elverişli ortamın sağlanması konusunda katkıda bulunur.

Eğitim hukukuna neden ihtiyaç vardır?​

Eğitim hukuku dalına ihtiyaç duyulmasının sebebi, bu alanda doğacak sorunların yine bu alana özgü oluşturulmuş yasa ya da mevzuatlarla çözülmesi gerekliliğidir. Memur ve diğer kamu görevlileri Mili Eğitim Bakanlığı’nın çıkardığı yönetmelik gibi mevzuatın emrettiği koşullara uymak zorundadırlar.
Trafik ve ulaşım psikolojisi nedir?
Trafik ve ulaşım psikolojisi psikolojinin uygulamalı alt dallarından biridir. Yaya ve sürücülerin trafikteki davranışlarını altında yatan psikolojik süreçleri inceler. Başlıca amacı trafik kazalarını ve bu kazaları sonucundaki ölümleri azaltabilmektir.

Geri