Eğitim planlamasının türleri nelerdir?
Eğitim örgütlerinde planlama kavramının üç değişik kullanım biçiminden söz edilebilir: – Eğitim planlaması (ekonomik yaklaşım). – Yönetim ve denetim planlaması (denetim planları ve stratejik planlama). – Öğretimin planlaması (eğitim programları).Eğitim planlaması neden gereklidir?
Eğitim planlamasının temel amacı, eğitime ilişkin düzenlemeleri, toplumun çeşitli tür ve kademeleriyle ilgili eğitim taleplerini en etkili biçimde karşılamak, eğitim için tahsis edilen kaynakları verimli bir biçimde kullanmak, sonuçta eğitimden en üst düzeyde yarar elde etmek, kısaca eğitim sisteminin etkililiğini …
Eğitim planlama ilkeleri nelerdir?
Planlamanın İlkeleriPlanlama ilkeleri nelerdir?
Bu ilkeler şunlardır:
Planlama Türleri
Planlamanın önemi nedir?
Planlama, yöneticilerin ileriye bakmasını sağlamakla işletmenin içinde bulunduğu şartlardaki değişmeleri önceden görmelerini mümkün kılar. Bu sayede gerekli tedbirleri zamanında almak mümkün olur. Planlama, belirsizlikleri azaltır. Planlama olmazsa, faaliyetlerin kontrolü sağlanamaz.
Okullarda yıllık plan nedir?
Öğretmenin bir öğretim yılı süresince ders vermekle yükümlü bulunduğu sınıflarda,program uyarınca belli üniteleri ya da konuları hangi aylarda,yaklaşık olarak ne kadar zamanda işleyeceğini gösteren ve öğretmence hazırlanarak ders yılı başında okul yönetimine verilen çalışma planına denir.Öğretimi Planlama sürecinde neler yer alır?
Plân, öğretimin niteliğine ve seviyesine, konuya, öğretim dalına ve amacına uygun olur ( MEB, 2003).
Kent planlama ilkeleri nelerdir?
Genellik İlkesi.Eğitim Öğretim Süreçleri Nelerdir?
Eğitim ve öğretime ait süreçler “Planlama-Uygulama-Kontrol etme-Önlem alma (PUKÖ)” döngüsüne uygun olarak yönetilir. Öğrenci merkezli öğretim, ölçme ve değerlendirme hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.