Egitim nedir neden onemlidir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Eğitim nedir neden önemlidir?​

Eğitim nedir neden önemlidir?; ferdin zihinsel, bedensel, duygusal, toplumsal yeteneklerinin ve davranışlarının istenilen doğrultuda geliştirilmesi, veya ona bir ekip gayelere dönük yeni kabiliyetler, davranışlar, bilgiler kazandırılması yolundaki çalışmaların tümüdür.

Eğitimin faydaları nelerdir?​

Eğitimin önemi ve faydaları maddeler halinde şöyle sıralanabilir. Görüldüğü gibi eğitimin bize sağladığı birçok fayda vardır. Ancak bütün bu faydaların ötesinde eğitimi insan olmanın bir gereği olarak görmeliyiz. Şimdi maddeler halinde sıraladıklarımızı kısaca açıklayalım.
Eğitim iyi bir iş, iyi bir sosyal itibardır.?
İyi bir iş, iyi bir sosyal itibar, eğitimli bir kişinin faydasını gördüğü şeylerden sadece bazlarıdır. Eğitim umut verici ve güvenli bir gelecek için ve istikrarlı bir yaşam için şarttır. Eğitim almak iyi bir iş sahibi olmanın şartı değildir demeyin. Okul sisteminin bozuk olması eğitimi gereksiz kılmaz.
Eğitim ne işe yarar?
Eğitim nedir neden önemlidir? İnformal eğitim sürecinde insanoğlu arzu edilmeyen, zararlı alışkanlıkları da edinirler. Kavga etmek, sigara içmek, sınıfta şamata çıkarmak, öldürücü ve yaralayıcı tabanca ve araç taşımak vb. Bunlara örnek olarak verilebilir. Çok ufak ve/yada geleneksel toplumlarda eğitim tümüyle “informal” yollarla gerçekleştirilir.

Eğitimi en yaygın olarak tercih eden bir yöntemdir.?​

Eğitimi en yaygın ve bilindik kullanımıyla; bireylerin davranışlarında kendi yaşantıları yöntemiyle kasıtlı ve istendik (eğitimin gayelerine uygun) değişmeler meydana getirme sürecidir diye tanımlayabiliriz. Bu tanıma göre; Eğitim bir süreçtir. Eğitim sürecinde, kişinin davranışlarının istenilen yönde değiştirilmesi amaçlanmaktadır.

Formal olmayan eğitimin iki önemli yolu vardır.?​

Formal olmayan eğitimin iki önemli öğrenme yolu gözlemek ve öykünmek etmektir. Çocuklar arkadaşlarıyla oynarken, gençler akran grupları içinde birbirleriyle etkileşirken yardımlaşmayı, dayanışmayı, ortaklık yapmayı, kurallara uymayı, grup değerlerini benimsemeyi ve uymayı öğrenirler ve toplumsallaşır.
Eğitim, yaşamda başarılı olmaya yardımcı olur.?
Eğitim, insanların gelişim potansiyellerine ulaşmalarına ve yaşamda başarılı olmaları için ihtiyaç duydukları bilgi ve becerileri kazanmalarına yardımcı olur. Eğitimsiz her insan, öncelikle hayat boyu kullanabileceği becerileri kazanamamış, olabileceğinin daha azıyla yetinmek zorunda kalmış bir insandır. Sahip olduğu özellikleri yeterince bilemez.

Geri