AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Egitim Neden Online olmali?

Editör

Yeni Üye

Eğitim Neden Online olmalı?​

ONLİNE EĞİTİMİN AVANTAJLARI NELERDİR? Aynı mekanda olma zorunluluğu içermediği için bölgesel ve coğrafi engelleri ortadan kaldırır. Online eğitim sırasında farklı şehirlerde bile olsanız dersleri takip edebilirsiniz. Online eğitim, her bir öğrenenin kendi hızında öğrenmesine imkan sağlar.

Uzaktan eğitim Platformu nedir?​

Online eğitim platformu zaman ve mekandan bağımsız olarak öğrenme-öğretme faaliyetlerinin yürütüldüğü bir eğitim sistemidir. Günümüz şartlarında büyük bir avantaj olması aslında ne kadar önemli bir konumda olduğunun kanıtıdır.

Online eğitim neden etkili değil?​

Online eğitim neden etkili değil?
Uzaktan eğitim yüz yüze iletişimden yoksundur. Eğitmenle öğrenci arasında herhangi bir şekilde yüz yüze iletişimin olmaması, öğrenci geri bildiriminin önüne geçer, sosyal izolasyona neden olur ve öğrenci onu verimli çalışmaya teşvik eden baskının eksikliğini hissedebilir.

Uzaktan eğitimin en önemli faydası nedir?​

Bilgiye olan erişimi çabuklaştırır. Klasik eğitim sisteminin getirdiği ek maliyetleri ortadan kaldırır. Öğrenci ve öğretmen arasında etkili bir iletişim sağlar. Çeşitli sebeplerle eğitimine ara vermiş kişilere yeniden eğitim imkânı tanır.

E devlet onaylı sertifika işe yarıyor mu?​

E devlet onaylı belgenin gereklilik sebebi, yüksekte çalışma eğitiminin yasal mevzuata ve eğitime has tekniklere uygun bir şekilde alındığını kanıtlamasıdır. E devlet onaylı belge, yüksekte çalışma eğitimi alan kurumlar tarafından edinilmesi gereken bir evraktır.

Uzaktan eğitim faaliyeti ne demek?​

Uzaktan eğitim faaliyeti ne demek?
Uzaktan Eğitim, çeşitli eğitimsel yöntemler ve teknikler aracılığı ile zaman ve mekân ile bağlantılı sınırlamaları kaldırarak, eğitim faaliyetlerinin yürütülmesini sağlayan, günümüzün popüler eğitim yaklaşımlarından birisidir.
Uzaktan eğitim işe yarar mı?​
Çalışan kişilerin öğrenimlerine devam edebilmesini sağlar. Kişinin kendi öğrenme hızında öğrenim görmesine imkan sağlar. ek harcamaları ortadan kaldırır. Öğretim elemanlarıyla etkileşimli ve dinamik bir öğrenme süreci yaşatır.
Dijital eğitim Platformu nedir?​
PLATFORMDA HER ALANDA EĞİTİMLER YER ALACAK Öğretmen ve yönetici eğitimlerinin tamamı, öğrencilerin derslerinin bir kısmı, veli eğitimleri bu platformdan yapılabilecek. Bu platformla 7’den 70’e herkes, istediği yüz binlerce eğitim içeriğine kolay ve ücretsiz erişim sağlayabilecek.

Online eğitimin önemli avantajları vardır. Öncelikle coğrafi engelleri ortadan kaldırarak farklı şehirlerdeki insanların aynı derslere erişebilmesini sağlar. Aynı zamanda her bireyin kendi hızında öğrenmesine olanak tanır. Bu sayede öğrenciler dersleri daha iyi anlayabilir ve özümseyebilir.

Uzaktan eğitim platformu ise zaman ve mekandan bağımsız olarak öğrenme-öğretme faaliyetlerinin gerçekleştirildiği bir sistemdir. Bu platformlar günümüzde büyük bir avantaj sağlamaktadır çünkü sadece eğitim kurumları için değil, bireysel öğrenme ihtiyacı olan herkes için de erişilebilirlik ve kolaylık sunar.

Ancak online eğitimin etkili olmamasının bazı sebepleri de bulunmaktadır. En önemlisi, yüz yüze iletişimin olmamasıdır. Bu durum öğrenci-öğretmen etkileşimini azaltabilir ve öğrencilerde motivasyon eksikliği yaratabilir. Ayrıca sosyal izolasyon da online eğitimin olumsuz etkileri arasında gösterilebilir.

Uzaktan eğitimin en önemli faydaları arasında ise bilgiye hızlı erişim, maliyet avantajı, etkili iletişim ve eğitime ara vermiş bireylere eğitim imkanı tanıması gibi noktalar bulunmaktadır. Bu avantajlar, online eğitimin önemini ve faydalarını göstermektedir.

Dijital eğitim platformları da online eğitimin geliştirilmiş versiyonları olarak karşımıza çıkar. Her alanda eğitimlerin yer aldığı bu platformlar, öğretmen, yönetici, öğrenci ve veli eğitimlerine kolay erişim sağlar. Bu sayede kişiler istedikleri eğitim içeriklerine ulaşabilir ve eğitimlerine devam edebilirler.

Geri