Egitim mesaiden sayilir mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
264.936
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38

Eğitim mesaiden sayılır mı?​

Eğitimlerde geçen süre çalışma süresinden sayılır. Eğitim sürelerinin haftalık çalışma süresinin üzerinde olması hâlinde, bu süreler fazla sürelerle çalışma veya fazla çalışma olarak değerlendirilir.” hükümlerine yer verilmiştir.
Işveren eğitim masraflarını işçiden isteyebilir mi?
Buna karşın, işçiye 4857 sayılı İş Kanunu’nun 78. ve devamı maddelerine göre, iş sağlığı ve güvenliği önlemleri kapsamında verilmesi gereken eğitimlere ait giderler istenemez. İşçiye verilen eğitimin karşılığında işverence yapılan masraflar o işçiye özgü olmalı ve yazılı delille ispatlanmalıdır.
Personel eğitim masrafları gider yazılır mı?
Bu kapsamda eğitime gönderilen çalışanlara okul ücretleri yanında belli bir ücret ve harcırah ödemesi yapılabilir. Bütün bu ödemeler ücret niteliğindedir ve ücret olarak vergilendirildikten sonra Gelir Vergisi Kanunu’nun 40. maddesinin (1) numaralı bendi kapsamında ücret gideri olarak gider kaydedilebilir.

Iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerinde geçen süre çalışma süresinden sayılır mı?​

İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun “Çalışanların Eğitimi” başlıklı 17. maddesine göre: “Bu madde kapsamında verilecek eğitimin maliyeti çalışanlara yansıtılamaz.Eğitimlerde geçen süre çalışma süresinden sayılır.
Mesai saatleri dışında toplantı yasal mı?
Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları ile Ortaöğretim Kurumlarında görev yapan öğretmenler mesai günleri ve mesai saatleri dışında seminer/ve her türlü eğitim faaliyetlerine resen çağrılamaz.
Eğitim taahhütnamesi nedir?
İşçi eğitim taahhütnamesi, ekseriyetle çalışanlarını kendilerini geliştirmeleri ve uzmanlaşmaları için ücretin tamamını karşılamak kaydı ile çalışanı eğitime gönderen işverenlerce eğitime giden çalışanlardan alınan yazılı belgedir.
İşveren, işçinin gerekli eğitimi alabilmesi için masraflar yapmakta ve bu masrafların karşılığının sağlanabilmesi adına işçinin belirli bir süre iş yerinde çalışmasını garanti altına alma gayesiyle bu sözleşmeler işçiye imzalatılmaktadır.
İş sağlığı ve güvenliği eğitimleri ne kadar zamanda bir tekrarlanır?
a) Çok tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde yılda en az bir defa. b) Tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde iki yılda en az bir defa. c) Az tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde üç yılda en az bir defa.
Ders saatinde toplantı yapılır mı?
4- Öğretmenler Kurulu toplantıları ders saatleri dışında yapılır. Ancak, gerekli hallerde okul müdürünün önerisi, milli eğitim müdürlüğünün uygun görmesi ve mahalli mülki idare amirinin onayıyla ders saatleri içinde de kurul toplantısı yapılır.

Oryantasyon sürecinde maaş ödenir mi?​

1- İşyerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında verilen eğitimler işverenin yasal yükümlülüklerinden olup bu eğitimlerde geçen süreler çalışma süresinden sayılır ve haftalık çalışma süresi aşılmış ise fazla mesai ücreti ödenmesi gerekir.
Işkur’dan giren işçinin hakları nelerdir?
İşbaşı Eğitim Programı süresince İş Kazası ve Meslek Hastalığı Sigortası ile Genel Sağlık Sigortası İŞKUR tarafından karşılanan kursiyere 2021 yılı için günlük 108,68 TL harcırah ödenir. Bu ödenek kursiyerin öğrenci olması halinde 81,51 TL, işsizlik maaşı alıyorsa 54,34 TL olarak hesaplanmaktadır.
Işkur süresi dolunca ne olur?
Program Bitiminde İşçinin Durumu İşbaşı eğitim programı kapsamında çalıştırılan işçinin program süresinin bitiminde işveren işçiden memnun kalmışsa, ücretini ve primini ödeyerek işyerinde çalıştırmaya devam edebilir.

Oryantasyon kaç saat sürer?​

İşbaşı/oryantasyon eğitimleri her çalışan için 2 saaten az olamaz ve bu eğitimlerin süreleri Temel iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerinin süresinden düşülemez.
Oryantasyon süreci nasıl olmalı?
İşte İnsan Kaynakları uzmanları için doğru oryantasyon ipuçları:
- Plan yapın. Yeni çalışana doğru oryantasyon vermenin ilk adımı plan yapmaktan geçiyor.
- Çalışanı bekletmeyin.
- Oryantasyon öncesi çalışanı bilgilendirin.
- Çalışanların rahat etmesini sağlayın.
- Dürüst olun.
- Çalışanların hemen işe koyulmasını beklemeyin.
Devlet memuru mesai saatleri dışında çalışabilir mi?
657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 178 inci maddesinin (B) fıkrasında, kurumların gerektiği takdirde personelini günlük çalışma saatleri dışında fazla çalışma ücreti vermeksizin çalıştırabileceği, bu durumda personele yaptırılacak fazla çalışmanın her sekiz saati için bir gün hesabıyla izin verileceği, ancak, bu …
 
Geri
Üst