AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Egitim kredisi ne demek?

Editör

Yeni Üye

Eğitim kredisi ne demek?​

Eğitim kredisi,eğitim masraflarının karşılanması amacıyla bankalar tarafından sunulan bir bireysel kredi ürünür. Kendinizin ya da çocuğunuzun eğitim masraflarını karşılamak üzere bankaların sunmuş olduğu eğitim kredilerinden yararlanabilirsiniz.

Hangi kredi öğrenci kredisi?​

Eğitim Kredisi Kullandıran Bankalar
Banka | Kredi Tutarı | Vade
QNB Finansbank Eğitim Kredisi | 50.000 TL | 36 Ay
Ziraat Bankası Eğitim Kredisi | 100.000 TL | 36 Ay
Vakıfbank Eğitim Kredisi | 40.000 TL | 36 Ay
Albaraka Eğitim Kredisi | 100.000 TL | 36 Ay

Eğitim kredisi en fazla ne kadar?​

Eğitim kredisi en fazla ne kadar?
Tutar ve Ödeme Koşulları 0-50.000 TL’ye kadar kredinizi 36 ay vade, 50.001-100.000 TL kredinizi 24 ay vadede ve 525,00 TL tahsis ücreti ödeyerek, %1,63 faiz oranı ile alabilirsiniz. Ya da dilerseniz, aynı tutarı tahsis ücreti ödemeden, 24 ve 36 ay vade ile %1,68 faiz oranıyla da alabilirsiniz.

Bir öğrenci nasıl kredi çekebilir?​

Kredi, öğrenci / kursiyer velilerine, öğrencinin / kursiyerin bu tür eğitim masraflarını üstlenen herhangi bir aile bireyine veya düzenli ve sürekli gelir sağlayan bir mesleği var ise öğrenciye / kursiyerlere ödenebilecektir. Şahsi ve/veya maddi teminat alınmaktadır.

Eğitim kredisi kimlere verilir?​

Öğrenim Kredisinden Yararlanacak Öğrenciler; Lisans öğrencileri, İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okullara dikey geçiş sınavı ile kayıt yaptıran öğrencilere (intibak sınıfında öğrenim kredisi verilmez), Yüksek lisans (Master ve Doktora) öğrencileri, öğrenim kredisinden yararlanabilirler.

Öğrenci kredisi var mı?​

Öğrenci kredisi var mı?
Türkiye’nin en büyük bankalarından olan Ziraat Bankası öğrenciler için düşük faiz oranları ile kredi imkanı sunmaktadır. Diğer bankalarda olduğu gibi kredinin vadesi azami 36 ay olabiliyor. Her türlü kurs, okul veya dershane giderleriniz için kullanabileceğiniz krediler yer almaktadır.

Öğrenci ihtiyaç kredisi ne kadar?​

Öğrenci Kredisi Faiz Oranları – 16 Mayıs 2022
Kredi Adı | Faiz Oranı | Toplam Maliyet
CEPTETEB Öğrenci Kredisi | %1,59 | 6.983 TL
DenizBank Öğrenci Kredisi | %1,69 | 7.120 TL
QNB Finansbank Öğrenci Kredisi | %1,79 | 7.257 TL
İş Bankası Öğrenci Kredisi | %2,05 | 7.620 TL

Öğrenciye ihtiyaç kredisi verilir mi?​

Bankalar gelir belgesi olmayan öğrencilerin kredi başvurusunu genellikle reddedediyor. Fakat ihtiyaç kredisi adı altında öğrencilere kredi veren bankalar da bulunuyor. Bu bankalar da kredi verirken, birini kefil olarak göstermenizi talep ediyor.

Öğrenci ne kadar kredi alabilir?​

Öğrenci ne kadar kredi alabilir?
Öğrenci Kredisi Faiz Oranları – 05 Mayıs 2022
DenizBank Öğrenci Kredisi | %1,69 | 7.120 TL
QNB Finansbank Öğrenci Kredisi | %1,79 | 7.257 TL
İş Bankası Öğrenci Kredisi | %1,90 | 7.409 TL

Eğitim kredisi ne kadar?​

Öğrenci Kredisi Faiz Oranları – 15 Mayıs 2022
ING Öğrenci Kredisi | %2,39 | 8.109 TL
Enpara.com Öğrenci Kredisi | %1,64 | 7.026 TL
TEB Öğrenci Kredisi | %1,59 | 6.983 TL

Bankalar üniversite öğrencisine kredi verir mi?​

Üniversite öğrencisi nasıl kredi çeker?​

Üniversite öğrencisi nasıl kredi çeker?
Birçok banka SGK kaydı bulunmayan öğrencilere direkt olarak kredi vermiyor. Ancak bu durumun bir istisnası olarak, 18 yaşını doldurmuşsanız ve bir kira geliriniz ya da üstünüze kayıtlı olan mülkler varsa, ailenizden biri de size kefil oluyorsa, belki ufak tutarlı bir ihtiyaç kredisi alabilirsiniz.

Eğitim kredisi, eğitim masraflarının karşılanması amacıyla bankalar tarafından sunulan bir bireysel kredi ürünüdür. Bu kredi türü, kişilerin ya da öğrencilerin eğitim giderlerini karşılamak için kullanılabilmektedir. Genellikle öğrenciler veya aileleri, eğitim kredilerinden yararlanarak öğrenim süreçlerini finanse etmektedir.

Öğrenci kredisi ise öğrencilerin eğitim masraflarını karşılamak amacıyla sunulan kredi seçenekleridir. Özellikle üniversite öğrencilerinin ihtiyaç duyduğu ders kitapları, barınma, yemek gibi giderler için kullanılabilmektedir. Farklı bankaların öğrencilere yönelik sunduğu kredi imkanları ve faiz oranları bulunmaktadır.

Eğitim kredisi ve öğrenci kredisi almak isteyen bireylerin genellikle belirli bir gelir belgesi veya kefil gösterme şartı ile başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Bu krediler genellikle belirli bir vade süresi ve faiz oranı ile sunulmaktadır. Öğrencilere yönelik kredi başvurularında genellikle öğrencinin eğitim aldığı kurumun belgeleri ve öğrenci kimlik kartı gibi belgeler de istenebilmektedir.

Geri