AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Egitim ile ogretim arasindaki farklar nelerdir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Eğitim ile öğretim arasındaki farklar nelerdir?​

Eğitimin okullarda planlı programlı yapılan kısmıdır. Öğretim, belirlenmiş olan müfredatı öğrenmek ve bu aşamadan sonra da uzmanlık kazanmak anlamında kullanılır.

Eğitim nedir öğretim nedir kısaca?​

Öğretim, eğitimin okul içindeki bölümünü kapsayan kısmıdır. Diğer bir ifadeyle öğretim, eğitimin okullarda planlı, programlı ve profesyonel kişiler tarafından verilen bölümüdür. Birey arkadaşlarını gözlem ve taklip yoluyla onlardan olumsuz bir davranış öğrenir ve bu informal eğitimin konusu olan bir durumdur.
Öğrenme ne demek?​
Öğrenme, bireyin yaşantılar sonucu davranışlarda meydana gelen oldukça uzun süreli değişmelerdir. Bir bilgi ve becerinin, öğrenme sayılması için davranışta değişiklik yapması ve davranıştaki değişikliğin uzun süreli olması gerekmektedir.

Öğrenme eğitim midir?​

Öğrenme eğitim midir?
Eğitim, öğretim ve öğrenme birbiri ile iç içe olan kavramlardır. Eğitim ve öğretimin amacı öğrenmeyi sağlamaktır. Eğitim ve öğretim faaliyetlerinin amacına ulaşması için öğrenmenin gerçekleşmesi gerekir. Öğrenmenin olmadığı bir durumda eğitimden söz etmek mümkün değildir.

Eğitim programı ve öğretim programı arasındaki fark nedir?​

Eğitim programı ve öğretim programı arasındaki fark nedir?
İstendik davranışların gerçekleşmesi için davranışların ders düzeyinde planlanması ve uygulanması olan öğretim programı, belirlenenlerin nasıl uygulanacağının düzenlenmesiyle de ilgilidir. Eğitim programı neyin nasıl yapılacağını belirlerken, öğretim programı belirlenenlerin nasıl uygulanacağıyla ilgilenir.

Öğrenme ve eğitim nedir?​

Öğrenme: Bireyin kendi yaşantısı yoluyla davranışlarında meydana gelen değişmeye denir. Öğretme: Öğrenmeyi sağlama faaliyetidir. Davranış: Organizmanın gözlenebilen ya da gözlenemeyen açık ya da örtük etkinliklerinin tümüdür.

Öğrenme Nedir Ertürk?​

“Bireyin davranışlarında kendi yaşantısı yoluyla kasıtlı olarak istendik değişme meydana getirme sürecidir” (Ertürk, 1994; 12).

Eğitim ile öğretim arasındaki farklar şu şekildedir:

1. Eğitim, genellikle okul gibi kurumlar aracılığıyla planlı ve programlı olarak gerçekleştirilen geniş kapsamlı bir süreçtir. Öğrencilere genel kültür, değerler, beceriler ve bilgi sunmayı amaçlar. Öğrencilerin davranışlarını şekillendirir ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunur.

2. Öğretim ise, eğitimin içinde yer alan belirli bir bileşendir. Öğrencilere belirli bir konuda bilgi ve becerilerin öğretilmesini hedefler. Öğretim genellikle dersler, konferanslar, seminerler gibi formatlarda gerçekleşir ve öğrencilerin belirli bir müfredatı öğrenmelerini sağlar.

Eğitim ve öğretim kavramları arasındaki farklar belirli bir sürecin geniş kapsamı ile belirli bir müfredatın öğretilmesi arasında odaklanmaktadır.

Öğrenme ise, bireyin yaşantıları sonucunda davranışlarında meydana gelen uzun süreli değişimlerdir. Öğrenme süreci genellikle eğitim ve öğretim faaliyetleriyle ilişkilidir ancak herhangi bir formda gerçekleşebilir. Öğrenme sürecinde davranışlarda değişiklik olması ve bu değişikliğin uzun süreli olması gerekmektedir.

Son olarak, eğitim programı ve öğretim programı arasındaki fark da şu şekildedir: Eğitim programı genel anlamda neyin nasıl yapılacağını belirlerken, öğretim programı belirlenen hedeflerin nasıl uygulanacağına odaklanır. Eğitim programı genellikle genel bir kapsamı ele alırken, öğretim programı belirli bir konuda detaylı talimatlar içerir.

Geri