- Konu Yazar
Eğitim ile öğrenme arasındaki benzer ve farklı yönler nelerdir?
Eğitim, öğretim ve öğrenme birbiri ile iç içe olan kavramlardır. Eğitim ve öğretimin amacı öğrenmeyi sağlamaktır. Eğitim ve öğretim faaliyetlerinin amacına ulaşması için öğrenmenin gerçekleşmesi gerekir. Öğrenmenin olmadığı bir durumda eğitimden söz etmek mümkün değildir.Davranışın ardından sunulan ve davranışın ileride yapılma olasılığını azaltan olay ya da durumlara ne denir?
Davranışın ardından sunulan ve davranışın ileride yapılma olasılığını azaltan olay ya da durumlara ne denir?Pekiştireç, deneysel psikolojide ve eğitimde çok sık kullanılan bir kavramdır. Bir insan ya da organizmaya yaptığı davranıştan hemen sonra sunulan herhangi bir uyarıcı eğer insanın ya da organizmanın aynı davranışı ileride yapmasını sağlıyor ise, pekiştireç; azaltıyor ya da tümü ile ortadan kaldırıyor ise cezadır.
Birden çok davranışın bir arada bulunmasına ne denir?
Zincirleme davranış: Birden fazla davranışın bir arada gerçekleştiği, başlama-bitiş zamanı arasında fark olan davranışlar.Eğitim ile ilgili kavramlar nelerdir?
Eğitim ile ilgili kavramlar nelerdir?Eğitim ise öğrenme, öğretme ve öğretimi kapsayan geniş bir kavramdır. Eğitim, herhangi bir çevrede, planlı veya planlanmamış yaşantılar yoluyla bireysel ve toplumsal hayatın gelişimini ve devamını sağlama sürecidir. Eğitim temel olarak formal ve informal eğitim olarak ikiye ayrılır.
Eğitimde olumlu pekiştirme nedir?
Olumlu ve olumsuz olarak ikiye ayrılan pekiştirme yöntemlerinde istenen davranış gerçekleştikten sonra ödül verildiği takdirde olumlu pekiştirme, hoşa gitmeyen bir uyarıcının ortamdan çekilmesiyle istenen davranışın gerçekleşme olasılığının arttırılmasıyla olumsuz pekiştirme yöntemi uygulanmış olur.Hoşa giden uyarıcı nedir?
Hoşa giden uyarıcı nedir?Pekiştireç: Davranışı izleyen ve organizma üzerinde olumlu bir etki (hoşa gidici) yaratarak davranışın ortaya çıkma olasılığını arttıran uyarıcıdır.
Akıcılık aşaması nedir?
Akıcılık:Edinimi gerçekleşmiş olan tek basamaklı yada zincirleme bir davranışı çocuğun hızlı ve kolay biçimde sergilemesi olarak tanımlanmaktadır.Eğitimin temel kavramları nedir?
Eğitimin temel kavramları nedir?Öğretme ve öğretimin temel hedefi, planlı bir şekilde istendik öğrenmelerin gerçekleşmesidir. Eğitim ise öğrenme, öğretme ve öğretimi kapsayan geniş bir kavramdır. Eğitim, herhangi bir çevrede, planlı veya planlanmamış yaşantılar yoluyla bireysel ve toplumsal hayatın gelişimini ve devamını sağlama sürecidir.