AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Egitim giderleri vergiden duser mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye

Eğitim giderleri vergiden düşer mi?​

Gelir Vergisi mükelleflerince yapılmış olan eğitim harcamaları fatura ve benzeri belgelerle tevsik edilmesi şartıyla yıllık beyanname ile bildirilecek gelirden indirilebilir.

Okul faturaları vergiyi nasıl azaltıyor?​

Okul faturaları vergiyi nasıl azaltıyor?
Gelirin yüzde 10’u ile sınırlı olarak vergi hesabına dâhil edilebiliyor ilgili eğitim faturaları… Diğer bir deyişle; eğitim masrafları, gelirin yüzde 10’nu aşmayacak şekilde vergiyi azaltıcı etkiye sahip.

Eğitim gideri nedir?​

Eğitim gideri nedir?
Eğitim harcamaları, eğitim ve öğretim kurumları, anaokulu, kreş ve dershanelere eğitim amacıyla yapılan ödemeler ile eğitim amaçlı kurs ücretleri, okul servis ücretleri, kitap ve kırtasiye alımları için yapılan harcamalar ile öğrencilerin özel yurt ve pansiyonlarda kalmaları durumunda ödenen tutarları kapsamaktadır.

Çocuğun eğitim masrafları gider yazılabilir mi?​

Harcamalar belgelerle (Fatura, Serbest Meslek Makbuzu, Perakende Satış Fişi, Ödeme Kaydedici Cihazlara Ait Satış Fişi) tevsik edilmesi şartıyla mükellefin kendisi, (*) eşi ve küçük çocuklarına ilişkin olarak yapılan eğitim ve sağlık harcamaları yıllık beyanname ile bildirilecek gelirden indirilebilir.

Vergiden ne kadar düşer?​

Vergiden ne kadar düşer?
Belgeli, gerçek giderde ise yüzde 15’lik sınır yok. Belgeli gerçek giderler, yüzde 15’lik sınıra takılmadan vergi matrahını azsaltıyor, dolayısıyla ödenecek vergiyi de azaltıyor. Bazı gider belgelerinin tümü ‘gerçek gider’ olarak vergi hesabında dikkate alınabiliyor.

Gelir vergisinden indirilecek giderler nelerdir?​

Gelir vergisinden indirilecek giderler nelerdir?
Gelir vergisi beyannamesi üzerinde indirilebilecek giderler
- Hayat/şahıs sigorta primleri.
- Eğitim ve sağlık harcamaları
- Bağış ve yardımlar.
- Sınırsız indirilecekler.
- Sponsorluk harcamaları
- Bireysel katılım yatırımcısı indirimi.
- Diğer kanunlara göre tamamı indirilecek bağış ve yardımlar.

Eğitim masrafları nelerdir?​

2018-2019 öğretim yılında öğrencinin veliye eğitim maliyeti 218 TL iken, 2019-2020 yılında 15,1 oranında yaşanan bir artışla birlikte ortalama 251 TL olacağı tahmin edilmektedir. Servis ücreti, kantin ve yemekhane gibi ücretlerin de eklenmesiyle birlikte velilerin eğitim maliyetinde artış yaşanmaktadır.

Eğitim giderleri vergiden düşebilir ve gelir vergisi mükelleflerince yapılan eğitim harcamaları fatura ve benzeri belgelerle tevsik edilmesi şartıyla yıllık beyanname ile bildirilecek gelirden indirilebilir. Eğitim giderleri, eğitim ve öğretim kurumları, anaokulu, kreş ve dershanelere eğitim amacıyla yapılan ödemeler, eğitim amaçlı kurs ücretleri, okul servis ücretleri, kitap ve kırtasiye alımları için yapılan harcamalar ile öğrencilerin özel yurt ve pansiyonlarda kalmaları durumunda ödenen tutarları kapsar.

Okul faturaları vergiyi azaltabilir çünkü eğitim masrafları, gelirin yüzde 10'unu aşmayacak şekilde vergiyi azaltıcı etkiye sahiptir. Bu harcamalar fatura ve belgelere dayandığı sürece vergiden düşürülebilir. Eğitim masrafları, vergi mükellefinin kendisi, eşi ve küçük çocuklarına ilişkin olarak yapılan eğitim ve sağlık harcamaları yıllık beyanname ile bildirilecek gelirden indirilebilir.

Eğitim masraflarının vergiden düşülmesinde belgeli, gerçek giderde yüzde 15'lik bir sınır bulunmamaktadır. Belgeli gerçek giderler, vergi matrahını azaltabilir ve ödenecek vergiyi düşürebilir. Bunun yanı sıra hayat/şahıs sigorta primleri, bağış ve yardımlar gibi diğer giderler de gelir vergisi beyannamesi üzerinde indirilebilecek harcamalardan bazılarıdır.

Eğitim masrafları ise 2018-2019 öğretim yılında öğrencinin veliye eğitim maliyetinin 218 TL olduğu tahmin edilirken, 2019-2020 yılında ortalama 251 TL olacağı öngörülmektedir. Bu maliyete servis ücreti, kantin ve yemekhane gibi ek ücretlerin de dahil edilmesiyle velilerin eğitim maliyetinde bir artış yaşanmaktadır. Bu masrafların gelir vergisinden indirilebilmesi için belgelendirilmesi ve gerekli şartları yerine getirmesi gerekmektedir.

Geri