- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.242
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Eğitim felsefesi nelerdir?
Eğitim felsefesinde dört farklı akım vardır….Bu akımlar, eğitimin temel ilkelerini oluşturur.Eğitim felsefesinin önemi ve amacı nedir?
Eğitim felsefesi, eğitim kuramlarının geliştirilmesi ile uğraşır. ve değerleriyle tutarlı kuramlar geliştirme eğitim felsefesinin en önemli fonksiyonlarından biridir. Eğitim felsefesi eğitimci ve öğretmenin eğitimi bütün yönleriyle görmesine yardım eder.
Türkiye hangi eğitim felsefesini kullanıyor?
Öz olarak Türkiye eğitim sisteminin yapılanmasında 1982 Anayasasında eğitim ile ilgili ele alınan maddelere, Milli Eğitim Temel Kanunda Türk Milli Eğitiminin genel amaçlarına, Türk Milli Eğitiminin Temel İlkelerine çoğunlukla yansıyan genel felsefe akımının Pragmatizm felsefesi olduğu görülmüştür.Eğitimin amacı ne olmalıdır felsefe?
Eğitimin amacı öğrencileri doğruyu aramaya özendirmektir. Eğitim sürecinde öğrencilerin doğuştan getirdikleri yeteneklerin farkına varmaları sağlanmalıdır. İdealist felsefede okul, kültürel mirası oluşturan değerleri öğretmelidir. Öğretme öğrenme yöntemi soru cevaptır.
Felsefe, insana her şeyden önce disiplinli düşünmeyi öğretir. Çevresinde olan bitenlere eleştirel gözle bakabilmeyi öğretir. Bunun yanında, neyin, nasıl, niçin değerlendirilebileceği konusunda sistemli çalışma ve araştırma yapma yollarını da gösterebilir. Felsefe insana düşünmeyi öğreten bir sanattır.
Idealizme göre bilgi nedir?
Varlığın temelinin düşünce olduğunu savunan öğretiye idealizm denilmektedir. İdealizm yaşamda var olan her şeyin temelinde düşünce olduğunu savunmaktadır. İnsan düşüncesini dünyanın temeline oturtan öğretiye idealizm denilmektedir. İdealizm öğretine göre evrende yer alan her şey salt zihinsel olarak bilinir.
Türkiye Cumhuriyeti hangi ülkenin eğitim sistemini kullanıyor?
Görüldüğü gibi Osmanlı Devleti “en uzun yüzyılı”nda Avrupaî bir eğitim sistemi kurmayı başarmıştır. Bu güçlü miras Türkiye Cumhuriyeti eğitim sisteminin altyapısını oluşturmuştur.Türk eğitim sisteminin dayandığı eğitim felsefesi nedir?