Egitim felsefesi nedir ne ise yarar?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
256.037
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Eğitim felsefesi nedir ne işe yarar?​

Eğitim felsefesi; eğitimin doğası, süreci,amaçları ve idealleri ile ilgilenen bir felsefi alandır. Eğitim toplumsal kurumlar bağlamında veya varoluşsal gelişme süreci içinde ele alınabilir. Eğitim felsefesi ise konunun toplumsal yönünden ziyade insanlık açısından eğitime yaklaşır.

Eğitim felsefesi dersinin öğretmenlik açısından önemi nedir?​

Eğitim felsefesi, eğitim kuramlarının geliştirilmesi ile uğraşır. ve değerleriyle tutarlı kuramlar geliştirme eğitim felsefesinin en önemli fonksiyonlarından biridir. Eğitim felsefesi eğitimci ve öğretmenin eğitimi bütün yönleriyle görmesine yardım eder.
Muhakeme yeteneği de kazandıran bu eğitim, öğrenciye karşısındakini dinlemeyi öğretirken, kendi düşüncelerini ifade etme ve farklılıklar karşısında savunma sürecinde, bu karşıtlıkları kişiselleştirmeden fikirlere odaklanmayı öğretir.
Öğretmen hangi eğitim felsefesinden yararlanır?
Branş öğretmenlerinde de en düşük puana sahip eğitim felsefesinin yine idealizm (25.98) olduğu, ardından daimicilik (26.37), varoluşçuluk (26.94) ve realizm (29.25) felsefelerinin geldiği görülmektedir.
Eğitim ne demek felsefe?
Eğitim felsefesi, verilen eğitimlerim hem bireye hem de topluma faydalı olmasını amaçlayan bir disiplindir. Realizm ve Pragmatizm gibi felsefi akımlardan etkilenen bu felsefenin ilkeleri Daimicilik (Perennializm) – İlerlemecilik – Yeniden Kurmacılık ve Esasicilik olmak üzere dört ana başlıkta toplanır.

Eğitim felsefesinin temel konu alanları nelerdir?​

Eğitim felsefesi akımları Daimicilik, esasicilik, ilerlemecilik ve yeniden kurmacılık olarak 4 bölümde ele alınmaktadır. Program geliştirmenin temelleri arasındaki felsefi temel başlığı altında incelenen eğitim felsefesi akımları programda nelere önem verileceğini gösterir.

Felsefe dersi neden önemlidir?​

Felsefe, insana her şeyden önce disiplinli düşünmeyi öğretir. Çevresinde olan bitenlere eleştirel gözle bakabilmeyi öğretir. Bunun yanında, neyin, nasıl, niçin değerlendirilebileceği konusunda sistemli çalışma ve araştırma yapma yollarını da gösterebilir. Felsefe insana düşünmeyi öğreten bir sanattır.
insan çok yönlü ve nitelikli bir varlıktır. felsefe ilk olarak insanın yapısı ve değerleri ile ilgilenir. insanoğlu düşünür, çabalar, sorgular, bilir, sanat üretir. bunları nasıl değerlendireceğini, nasıl bir yöntem izleyeceğini belirlemeye çalışır. felsefe, işte bu süreçlerde insanın kullandığı araçtır.
Eğitim felsefesinin temel soruları nelerdir?
Soruların yanında örnek cevaplar da yer almaktadır….Eğitim Felsefenizi Oluştururken Kendinize Sormanız Gereken 10…
Eğitim felsefesi hangi sorulara cevap verir?
EĞİTİM FELSEFESİ GENEL OLARAK ŞU SORULARA CEVAP ARAMAYA ÇALIŞIR; İnsan nedir? Eğitim nedir? Eğitimin amacı nedir?

Temel Esasçılık nedir?​

Özcülük (essentialism ya da temel esascılık), felsefede belli bir türe dahil her varlığın o türe ait niteliklere ya da özelliklere sahip olduğunu iddia eden bir akımdır.

Daimiciliğe göre eğitim nedir?​

Perennializm, Türkçede Daimicilik olarak da adlandırılır. Eğitimde tüm insanlar için ebediyyen önemli olduğuna inanılan şeylerin öğretilmesi gerektiği düşüncesi. Perennialistler ayrıntılarda değişme olmasına karşın bunların kişi gelişiminde temel hususlar kadar önemli olmadığına inanırlar.
Eğitim, önceden saptanmış esaslara göre insanların davranışlarında belli gelişmeler sağlamaya yarayan planlı etkiler dizesidir. Eğitim, bireyin davranışlarında kendi yaşantısı yoluyla kasıtlı olarak istedik değişme meydana getirme sürecidir.
Eğitim ve öğretim ne demek?
Eğitim ve öğretim kelimeleri dil devriminden sonra literatüre girdi. ”Öğretmek” fiilinden türetilen öğretim temel bilgileri, disiplinleri ve uzmanlık alanlarını kapsar. Eğitim ise, bilgiden çok yorumlamaya ve uygulamaya dayalıdır.
Felsefenin temel alanları nelerdir?
Felsefenin Alt Dalları Nelerdir?
 
Geri
Üst