- Konu Yazar
- #1
Eğitim felsefesi ne öne sürmektedir?
Eğitim felsefesi, eğitime yön veren, amaçları şekillendiren ve eğitim uygulamalarına yol gösteren bir disiplin ya da sistemli fikir ve kavramlar bütünüdür. Eğitimi bir bütün olarak ele alan ve kültürün vazgeçilmez bir ögesi biçiminde düşünen ,özenli eleştirici ve yöntemli çalışmaların tamamıdır.Uzakdoğu felsefesi nedir?
Uzakdoğu felsefesi nedir?Uzakdoğu felsefesi, Batı felsefesinin dışında kalan kısmı içermektedir. Batı felsefesinin tam aksi bir işleyiş söz konusudur. Batı felsefesi daha sistematik işlerken Doğu felsefesinde mistik, mitolojik aynı zamanda simgesel işlemektedir.
Doğu felsefesiyle nasıl yazılır?
Düşünce, hayat tarzı, politika vb. anlamlar bildirdiğinde doğu ve batı sözlerinin ilk harfleri büyük yazılır: Batı medeniyeti, Doğu mistisizmi vb. UYARI: Bu sözler yön bildirdiğinde küçük yazılır: Bursa’nın doğusu, Ankara’nın batısı vb. 13.Eğitim felsefesinde yer alan yaklaşımlar nelerdir?
Eğitim felsefesinde yer alan yaklaşımlar nelerdir?Eğitim felsefesinin temel kavramları arasında üç yaklaşım modeli vardır….Bu akımlar, eğitimin temel ilkelerini oluşturur.
- Esasicilik –
- Yeniden Kurmacılık –
- İlerlemecilik –
- Daimicilik –
Hallac-ı Mansur (858 – 922), Kitab-üt Tavasin.
Dogu Felsefesi nasil yazilir?
Dogu Felsefesi nasil yazilir?Doğu kelimesi nasıl yazılır?
Yer adlarında kullanılan batı, doğu, güney, kuzey, güneybatı, güneydoğu, kuzeybatı, kuzeydoğu, aşağı, yukarı, orta, iç, yakın, uzak kelimeleri ayrı yazılır: Batı Trakya, Doğu Anadolu, Güney Kutbu, Kuzey Amerika, Güneydoğu Anadolu, Aşağı Ayrancı, Yukarı Ayrancı, Orta Anadolu, Orta Asya, Orta Doğu, İç Asya, İç Anadolu.Uzakdoğu nasıl yazılır?
Uzakdoğu nasıl yazılır?işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Uzakdoğu şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Uzak doğu şeklinde olmalıdır.