AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Egitim etkinligi nasil olculur?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Eğitim etkinliği nasıl ölçülür?​

Yıllık rapor veya birbirleri ile kıyas açısından tekrarlayan tüm eğitimlerin aynı yöntemle ölçülmesi uygun olabilir. En çabuk raporlanabilen ve zaman kazandıran yöntem, yazılı sınavdır; ancak becerinin niteliğine göre uygulamalı ölçümler de tercih edilebilir.
Donald Kirkpatrick kimdir?
Wisconsin Üniversitesinde çalışmış olan ve “American Society for Training and Development”ın (ASTD) eski başkanı olan Profesör Donald Kirkpatrick, 4 aşamalı değerlendirme modelini 1959’da yayınladı. 1975 ve 1994’te tekrar güncellenen bu program şuan dünyanın en bilinen eğitim değerlendirme programı.

4 mat sistemi nedir?​

4 MAT Öğrenme Stilleri Kolb (1984) öğrenme stillerinin belirlenmesinde kullandığı dört öğrenme yeteneğini tanımlamıştır. Bunlar; somut yaşantı (SY), yansıtıcı gözlem (YG), soyut kavramsallaştırma (SK), aktif yaşantı (AY) yetenekleridir.
Etkinlik nasıl ölçülür?
Etkinlik ölçme yöntemleri, rasyo analizi ve sınır etkinliği analizi olmak üzere iki grupta değerlendirilebilmektedir. Sınır etkinliği analizi ise parametrik ve nonparametrik yöntemler olmak üzere iki grupta ele alınmaktadır. Bu yöntemlerin her birinin kendine özgü avantaj ve dezavantajları bulunmaktadır.
Eğitimin toplam maliyeti, kamusal ve özel eğitim harcamaları (çift saymadan arınmış olarak) ile vazgeçme maliyetinin toplamı olarak tanımlanmaktadır (5). Eğitim nedeniyle hem bireysel olarak hem de toplumsal olarak uğranılan gelir kayıplarının tümüne vazgeçme maliyeti (fırsat maliyeti) denilmektedir(6).
Katılımcı eğitim modeli nedir?
Katılımcı eğitimde aktarılmak istenen bilgi veya yetkinliğe farklı bakış açılarından da yaklaşılıyor olması, çarpan etkisi yaratıyor ve uzun vadede verilen eğitimin daha verimli olması sağlanıyor.

Ölçek etkinliği ne demek?​

Sisteme ilişkin girdi bileşiminin en uygun biçimde kullanılarak mümkün olan en çok çıktının üretilmesindeki başarı “teknik etkinlik”, uygun ölçekte üretim yapmadaki başarı da “ölçek etkinliği” olarak tanımlanmaktadır.
Öğrenim maliyeti nedir?

Geri