- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Eğitim düzeyi sağlığı etkiler mi?
Eğitim, fiziksel sağlığın korunmasında etkilidir. Eğitim düzeyi arttıkça da bireylerin obeziteye karşı duyarlılığı artacaktır. Kısaca; eğitim obezite riskini azaltmaktadır. Fiziksel sağlığın yanı sıra eğitim, bireylerin ruhsal sağlığı üzerinde de etki yaratmaktadır.Okullarda ruh sağlığı nedir?
Okul psikolojik danışmanlarının bütün öğrencilerin fiziksel, sosyal, duygusal ve davranışsal ihtiyaçlarını ve gelişimlerini değerlendirerek hizmet sunmaları önemlidir. Doğal olarak, bu öğrencilerin içinde davranışsal ve duygusal olarak sorun yaşayan öğrenciler de bulunmaktadır.Okul Sağlığı Yönetim Ekibi, okulda yapılacak sağlık ile ilgili çalışmaların planlanması, uygulanması, izlenmesi ve değerlendirilmesinden sorumludur. Okul/kurumun yıllık rehberlik hizmetleri çerçeve planı hazırlanmıştır.
Sağlığımızı etkileyen faktörler nelerdir?
faktörlerden de etkilenmektedir. ∎ Beslenme ∎ Yavaşlamış (sedanter) yaşam tarzı ∎ Kronik stres ∎ Yıkıcı alışkanlıklar ∎ Çevre kirliliği ∎ İç kirlilik ∎ Genetik ∎ …. ∎Beslenme ∎Alkol ∎Sigara ∎Fiziksel Egz.
Ruh sağlığının tanımı nedir?
Ruh Sağlığı Psikolojik iyi hal veya zihinsel bir bozukluğun olmadığı düzeyi açıklar. Tatmin edici düzeyde duygusal ve davranışsal işlevlerini sürdürebilen bir kişinin durumudur.
Çocuk psikolojisi ve ruh sağlığı nedir?
Çocuk psikiyatrisi, çocuk ve ergenlerin ruh sağlığının değerlendirilmesi, koruyucu önlemlerin alınması, tanı ve tedavinin planlanması gibi alanlarla ilgilenen bir tıp dalıdır. Çocukları bebeklikten alıp ergenlik çağının sonuna kadar getirişimiz uzun ve kimi zaman da çetin bir yolculuktur.Okullarda yapılan işitme testi nasıl yapılır?
İşitme tarama, ilköğretim 1. sınıfa devam eden çocuklara ise Toplum Sağlığı Merkezleri(TSM)’nde görev yapan ebe, hemşire, sağlık memuru ya da ilde görev yapan odyometristler tarafından, okullarda tarama odyometri cihazı ile test yapılmakta olup yapılan testte şüpheli sonuç çıkanlara 48 saat- 1 hafta içinde okulda ya da …Program Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi ve özel; okulöncesi (anaokulu), ilkokul, ortaokul ve liseler, pansiyonlu okullar ile mesleki eğitim merkezleri, özel eğitim iş uygulama merkezleri ve özel eğitim mesleki eğitim merkezlerinde öğrenim görmekte olan tüm öğrencileri, okul çalışanlarını ve velileri kapsamaktadır …
Sağlığımızı olumsuz etkileyen etmenler nelerdir?
Fiziksel Etmenler: Çeşme suları ya da içme suları, atık sular, ışık kirliliği, çöpler, gürültü kirliliği, zirai ve kimyasal ilaçlar ile hava kirliliğidir. Özellikle tarımda kullanılmakta olan hormonlar ve yapay gübreler sağlığımız üstünde olumsuz etkiler yaratan etmenler olarak önemlidir.