- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Eğitim disiplin ne demek?
Eğitimde disiplin ise; öğrenciye hangi davranışların istenilir olduğunu gösterip öğretmek, bu davranışı sergileyip sergilemediğini izlemek, davranışı beklenenden daha iyi sergilediğinde onu ödüllendirmek, iyi sergilenemediğinde cezalandırmaktır. Disiplinin iki boyutu bulunmaktadır.Disiplin sizin için neyi ifade ediyor?
1. Bir topluluğun, yasalarına ve düzenle ilgili yazılı ya da yazısız kurallarına titizlik ve özenle uyması durumu, sıkıdüzen, zapturapt. 2. Bireylerin içinde yaşadıkları topluluğun genel düşünce ve davranışlarına uymalarını sağlamak amacıyla alınan önlemlerin tümü.Okulda disiplin almak nedir?
Disiplin, bireye kazandırılan alışkanlıklar yoluyla onu, kendisi ve çevresiyle uyumlu yaşamaya hazırlama sürecidir. (Yavuzer, 2012) Disiplin, sorumluluğu ve uyulması gereken kuralları öğreterek iç denetim demek olan “ahlak gelişimini” sağlar (Yavuzer, 2012).
Disiplin türleri nelerdir?
Günümüzde örgütlerde uygulanan disiplin türleri araştırıldığında, bunları dört başlık altında toplamanın mümkün olduğu görülmektedir.
Bilim ve disiplin arasındaki fark nedir?
Bilim ve disiplin arasındaki fark: bilgi Bilgi temel bir değişkendir. Bilim sadece bilimsel bilgiye odaklanırken, disiplin de bilimsel olmayan bilgiyi içerir. Bilim nesneldir, yalnızca doğrulanabilecekleri hesaba katar. Disiplin, doğrulanamaz olanı da içerir ve bu nedenle karakteri özneldir.Disiplin alanı ne demek?
Akademik bir disiplin veya çalışma alanı, yüksek öğretimin bir parçası olarak öğretilen ve araştırılan bir bilgi dalıdır. Bir öğretmenin disiplini, genellikle ait oldukları üniversite fakülteleri ve öğrenilen toplumlar ile araştırma yayınladıkları akademik dergiler tarafından tanımlanır.Okulda disiplin gerekli midir?
Eğitimin ayrılmaz bir parçası olarak görülmelidir. Disiplin başarının önemli bir öğesidir, öğrenmeyi kolaylaştırır. Ortak bir amaç için bir araya gelinen ve yaşanılan yerde kuralların olması orada yapılacak işlerin kolaylıkla yapılmasını sağlar. Eğitim ortamında bir düzen bir sistem oluşması için gereklidir.