AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Egitim danismanligi nasil bir is?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Eğitim danışmanlığı nasıl bir iş?​

Eğitim danışmanı; özel eğitim kurumlarında veli ve öğrenciler ile iletişime geçerek, onlara kurumu tanıtıp sağlanacak eğitim hakkında bilgi verir. Bulunduğu kuruma öğrenci kazandırmak için çalışır. Öğrenciler ile profesyonel ilişki kurarak, çözüm önerileri üretir.

Kariyer danışmanlığını kimler yapabilir?​

Kariyer danışmanlığını kimler yapabilir?
Üniversitede genellikle Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Psikoloji, Sosyoloji gibi bölümlerde eğitim alan kişiler kariyer danışmanı olarak çalışabilir. Kariyer danışmanı; kişilere meslek seçimi, okul ve bölüm tercihi, kariyer hedefi belirleme gibi alanlarda yardımcı olur.

Kariyer Danışmanlığında ele alınan sorunlar nelerdir?​

Kariyer Danışmanları ile yapılan görüşmelerde ele alınan başlıca konular şuanlardır;
- Bireysel kariyer hedefi oluşturmak ve plan yapmak.
- Kendini tanıma, güçlü ve zayıf yönlerine ilişkin farkındalık geliştirmek.
- Kariyer hedefleri ile ilgili yaşanan belirsizlik ve/ya kararsızlığı yönetmek.

Eğitim danışmanı nerede çalışır?​

Eğitim danışmanı nerede çalışır?
Eğitim danışmanları, özel eğitim kurumlarında çalışabilirler, Sınav ve kurs merkezlerinde çalışabilirler. Online eğitim programları düzenleyebilir destek sağlayabilirler.
Eğitim danışmanı nerelerde çalışır?​
Eğitim danışmanı çalıştığı eğitim kurumunu öğrenci ve velilere tanıtır, öğrencinin kuruma kayıt yaptırması için çalışır, kayıt işlemleriyle ilgilenir ve belirlenen satış hedefine ulaşmaya çalışır….Eğitim Danışmanı Nerelerde Çalışabilir?
- Online eğitim kurumları
- Özel öğretim kurumları
- Özel kurs merkezleri.

Rehberlik danışmanı nasıl olunur?​

Rehberlik danışmanı nasıl olunur?
Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık alanında çalışmak için üniversitelerin dört yıllık eğitim veren Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümünden mezun olma şartı bulunmaktadır. Belli alanlarda uzmanlaşmak için yüksek lisans yapmak gerekir.

Kariyer merkezlerinin görevleri nelerdir?​

Öğrenciler ve mezunlar ile değişik sektörlerden çeşitli kuruluşları bir araya getiren tanıtım toplantıları düzenlemek, öğrencilerin çeşitli alanlarda iş tanımları, iş hayatı, mesleklerdeki kariyer imkanları ile ilgili bilgi edinmelerini sağlamak, eleman talebinde bulunan şirketlerle mezunlar arasında iletişim sağlamak.

Kariyer Danışmanı ne demek?​

Kariyer Danışmanı ne demek?
Kariyer danışmanı, bireylerin iş hayatlarındaki amaçlarını ve neyi, neden yapmak istediklerini saptamalarına destek olan kişidir. Kişilerin beklenti ve hedefleri belirlenerek onlara uygun bir rota çizilir.

Kariyer danışmanları kişisel sorunlarla ilgilenir mi?​

Kariyer danışmanları, kişisel sorunlarla ilgilenmezler. Kariyer danışmanlığı yapmak için bu alana özgü, özel uzmanlık yeterlikleri gerekmez. Kariyer danışmanı, danışanın içinde bulunduğu kültürel çevre ve koşulları ile ilgilenmezler.

Kariyer danışmanı ne iş yapar?​

Kariyer danışmanı ne iş yapar?
Eğitim danışmanı kaç saat çalışır?​
Bir kolej ya da daha yüksek eğitim seviyesindeki organizasyonlarla çalışanlar, sabah 9.00 ile akşam 18.00 çalışma kalıbında olduğu görülmektedir. Çalıştıkları kuruma ve aldıkları görevlere göre maaşları da değişiklik göstermektedir.

Eğitim Satış danışmanı ne kadar maaş alır?​

Eğitim Satış danışmanı ne kadar maaş alır?
Kariyerinde Maaşlar
| EN DÜŞÜK | ORTALAMA
Kıdemli Satış Temsilcisi | 4.350 | 8.330
Eğitim Satış Danışmanı | 4.250 | 4.320
 
Eğitim danışmanlığı, genellikle özel eğitim kurumlarında görev yapan profesyoneller tarafından gerçekleştirilen bir meslektir. Bu kişiler, öğrenci ve velilerle iletişime geçerek eğitim kurumunu tanıtarak sağlanacak eğitim hakkında bilgi verirler. Aynı zamanda öğrenci kayıt süreçleriyle ilgilenerek kuruma öğrenci kazandırmak için çalışırlar. Eğitim danışmanları, öğrencilerle profesyonel ilişkiler kurarak onlara çözüm önerileri sunarlar.

Kariyer danışmanlığı ise genellikle Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Psikoloji, Sosyoloji gibi bölümlerden mezun olan kişiler tarafından yapılan bir meslektir. Kariyer danışmanları, kişilere meslek seçimi, okul ve bölüm tercihi, kariyer hedefi belirleme gibi konularda yardımcı olurlar. Bireylere kariyerleriyle ilgili destek sağlarlar ve onlara yol gösterirler.

Kariyer danışmanlarıyla yapılan görüşmeler genellikle bireysel kariyer hedeflerinin belirlenmesi, plan yapılması, kişinin güçlü ve zayıf yönlerinin farkına varması, kariyer hedefleriyle ilgili yaşanan belirsizlik ve kararsızlıkların yönetilmesini içerebilir.

Eğitim danışmanları genellikle özel eğitim kurumlarında, sınav ve kurs merkezlerinde veya online eğitim programlarında çalışabilirler. Aynı şekilde kariyer danışmanları da genellikle özel danışmanlık firmalarında, üniversitelerde veya kariyer merkezlerinde çalışabilirler.

Rehberlik danışmanı olmak için genellikle üniversitelerin Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümünden mezun olmak gerekmektedir. Uzmanlaşmak için ise yüksek lisans yapmak faydalı olabilir.

Kariyer merkezlerinin görevleri arasında öğrencilere kariyer imkanları hakkında bilgi vermek, tanıtım toplantıları düzenlemek, mezunlar ile şirketler arasında iletişim sağlamak gibi görevler bulunmaktadır.

Kariyer danışmanları, genellikle bireylerin iş hayatlarındaki hedeflerini saptamalarına yardımcı olan ve onlara uygun bir kariyer rota çizen kişilerdir. Kişilerin kariyer beklentileri belirlenir ve uygun destek sağlanır.

Kariyer danışmanları genellikle kişisel sorunlarla ilgilenmezler ve genellikle danışanların kariyerleriyle ilgili konularda destek sunarlar. Kariyer danışmanları, danışanların içinde bulunduğu koşullarla değil, kariyerleriyle ilgilenirler.

Son olarak, eğitim satış danışmanları genellikle belirli bir maaş aralığında çalışmaktadırlar ve kariyerlerinde ilerledikçe maaşları da değişiklik gösterebilir.
 
Geri
Üst