AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Egitim ciktilari ne demek?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Eğitim çıktıları ne demek?​

Öğrenme çıktıları, bir öğrenme sürecini tamamlayan öğrencinin neleri bileceği, anlayacağı ve/veya yapabileceğini açıklayan ifadelerdir. Öğrenme süreci, bir ders veya bir modül olabilir. Öğrenme çıktılarında bilgi, beceri veya tutumlar gözlenebilir ve ölçülebilir şekilde tanımlanır.
Eğitim nasıl bir sistemdir?
Karşılıklı etkiletişim halinde bulunan ögeler, belli bir amacı gerçekleştirmeye dönük olup, anlamlı bir bütün oluşturacak şekilde bir araya gelirlerse buna “sistem” adı verilir. Sistem sürekli olarak işleyen bir yapıya sahip olmak zorundadır.
Eğitimde girdi ne demek?
Girdi: Öğrencide davranış değişikliği için gerekli olan her şeydir. Öğrenci nitelikleri, araç gereçler, ortam, veliler, somut hedefler, öğrencinin giriş davranışları vs. İşlem: Öğrencide davranış değişikliklerinin oluştuğu boyuttur. Burası ”Eğitim Durumları” bölümüne dahildir.

Sistem girdisi nedir?​

Sistemin Girdileri: Çevreden sisteme verilen enerjilerdir/ürünlerdir. Başka bir ifadeyle, sistem tarafından talep edilen ve sistem tarafından yönlendirilen kaynaklar (veri, hizmet, malzeme, enerji vb.) sistemin girdilerini oluştururlar.
Okulun temel girdisi nedir?
1. Girdi: Hedefe ulaşabilmek için gerekli olan her şeydir. Örnek: Öğrencinin hazırbulunuşluğu, öğretmen, program, araç- gereç, okul, sınıf, laboratuvar, yönetici, veli, hizmetli, para, enerji vb. Diagnostik testler, eğitim sistemin girdi öğesi içinde yer alır.
Milli eğitim sisteminin alt sistemleri nelerdir?
Alış alt sistemleri: Okula öğrencileri, eğitim iş görenlerini, eğitim araç gereçlerini, eğitim ve yönetim teknolojisini alan birim ve bölümlerdir. Veriş alt sistemleri: Ürettiğini ve iletilerini üst ve dış sistemlere, topluma, halka, velilere sunan, satan, gönderen birim ve bölümlerdir.
Olası program çıktılarını ölçütlere göre değerlendirdikten sonra kesinleşmiş program çıktılarını yazınız.

Geri