AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Egitim bizim icin neden onemlidir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Eğitim bizim için neden önemlidir?​

Yaşadığımız dünyada toplumların varlıklarını sürdürebilmeleri, kalkınmalarına ve bu kalkınma da ancak eğitimli insanla gerçekleşebileceğine göre; eğitim, toplumlar için bir ölüm kalım davasından kurtuluşa açılan tek yoldur. Bu yüzden eğitim insanın ve toplumun geleceğine yapılan en önemli yatırım olarak görülmektedir.

Ilköğretim okullarının amaçları nelerdir?​

“İlkokulun amacı, her Türk çocuğuna Millî Eğitimin genel amaçlarına ve temel ilkelerine uygun olarak, iyi bir vatandaş için gerekli olan temel bilgi, be ceri ve alışkanlıkları kazandırmak; onları ilgi, istidat ve kabiliyetleri istikâmetinde millî ahlak anlayışına uygun olarak yetiştirmektir”5.
Sınıf Öğretmenliği Nedir Neden Önemlidir?
Çocuk ilköğretimde ki öğretmenin kopyası olmaya özenecektir onun içinde öğretmen çok, çok önemli!
Eğitim bize ne katar?
Eğitim, değerler edinmemizi, bilgi ve pratik beceri kazanmamızı, sosyal görevlerimizi uygun şekilde yapabilmemizi sağlar. Eğitim insana belirli konularda bilgi sağlar, değer sistemlerini ve inançlarını etkiler ve her açıdan hayata bakışını belirler.

Ilköğretim okulları kaçıncı sınıfa kadar?​

2012 yılında yapılan düzenlemelerden sonra; öğrencilerin öğrenim gördüğü birinci 4 yıl (1, 2, 3, 4. sınıflar) ilkokul, ikinci 4 yıl (5, 6, 7, 8. sınıflar) ortaokul ve üçüncü 4 yıl (9, 10, 11, 12. sınıflar) ise lise şeklinde isimlendirilmiştir.

Ilköğretimin amaç ve görevleri nelerdir?​

Çocukların beden, zihin ve duygu gelişmesini ve iyi alışkanlıklar kazanmasını sağlamak; 2. Onları ilk öğretime hazırlamak; 3. Şartları elverişsiz çevrelerden ve ailelerden gelen çocuklar için ortak bir yetişme ortamı yaratmak; 4. Çocukların Türkçeyi doğru ve güzel konuşmalarını sağlamaktır.
Sınıf öğretmenliği iş imkanı var mı?
Sınıf öğretmenliği iş imkanları özel ve devlet okullarında çalışma fırsatı verir. Devlet okullarında sınıf öğretmenliği iş imkanları oldukça fazladır. Atama sayıları diğer öğretmenlik branşlarına göre oldukça fazladır. Sınıf öğretmenliği iş imkanları arasında akademik kariyer yapmak da yer alır.
Sınıf öğretmenliği ne iş yapar maaşı?
Mezun olduktan sonra ilk defa çalışmaya başlayan sınıf öğretmenleri 2 bin 500 lira maaş alırlar. Ayrıca mesleklerinde başarılı bir şekilde ilerleyen sınıf öğretmenleri tecrübe kazandıkça maaşları da artar. Bu seviyede sınıf öğretmenlerinin ortalama maaşı ise 3 bin 900 lira seviyelerinde olur.

Yüksek öğrenim lise mi?​

Yükseköğretim: Ortaöğretime dayalı ve en az dört yarı yılı kapsayan her kademedeki eğitim-öğretimin tümüdür. Yükseköğretimde önlisans, lisans ve lisansüstü düzeylerde eğitim yapılmaktadır.

Geri