AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Egitim Bir Sen nasil cikilir?

Editör

Yeni Üye

Eğitim Bir Sen nasıl çıkılır?​

Üyelikten çekilme, üç nüsha olarak doldurulup imzalanan üyelikten çekilme bildiriminin kurumuna verilmesi ile gerçekleşir. Çekilme, kamu işverenine başvurma tarihinden başlayarak otuz gün sonra geçerli olur.

Eğitim Bir Sen ne işe yarar?​

Eğitim-Bir-Sen’in hedefi, kamu görevlilerinin en büyük sendikası olarak önümüzdeki dönemde de eğitim çalışanlarının hak ve menfaatlerini en iyi şekilde korumak ve geliştirmek olacaktır.

Yetkili sendika kimdir?​

Yetkili sendika kimdir?
4688 sayılı Kanuna göre, kamu görevlilerinin geneline yönelik toplu sözleşmelerde yetkili konfederasyon Memur Sen’dir. Hizmet kolu bazındaki görüşmelerde ise yetkili sendika temsilcileri imza yetkisine haizdir.

e-Devlet üzerinden sendikadan nasıl çıkılır?​

” (2) Her üye, e-Devlet kapısı üzerinden çekilme bildiriminde bulunmak suretiyle üyelikten çekilebilir. E-Devlet kapısı üzerinden yapılan çekilme bildirimi elektronik ortamda eş zamanlı olarak Bakanlığa ve sendikaya ulaşır. (3) Çekilme, sendikaya bildirim tarihinden itibaren bir ay sonra geçerlilik kazanır.

Bir öğretmen sendikadan nasıl istifa eder?​

Üyelikten çekilme, çekilmek isteyen kamu görevlisi tarafından, üç nüsha olarak doldurulup imzalanan üyelikten çekilme bildiriminin kurumuna verilmesi ile gerçekleşir. Kurum görevlisi, kayıt numarası ile tarih verilen çekilme bildiriminin bir suretini derhal üyeye vermek zorundadır.

Eğitim Bir Sen hangi görüş?​

Eğitim Bir Sen hangi görüş?
Sendikaların çoğunluğunda Eğitimciler Birliği Sendikası’nın (Eğitim Bir Sen) AKP iktidarına yakın olduğu görüşü hâkim. Eğitim Bir Sen’in AKP iktidarından önce 18 bin olan üye sayısının bugün 80 bini aştığı biliniyor.

Eğitim Bir Sen üyelik aidatı ne kadar?​

AİDAT HESAPTAN DÜŞÜLÜYOR Sendika kesintisinde Ocak 2022’de yüzde 5’lik bir artış olması bekleniyor. Bir başka deyişle 45 lira olan aidatın 47.25 liraya çıkması bekleniyor.

Bir sen ne demek?​

Birsen isminin anlamı da şöyle; “Teksin, biriciksin” anlamında kullanılan bir ad.

Memur-Sen nereye bağlı?​

Memur-Sen nereye bağlı?
Kamu Görevlileri Sendikasının Unvanı | Bağlı Olduğu Konfederasyon
BÜRO MEMUR – SEN (Büro Memurları Sendikası) | MEMUR-SEN
BÇS (Bağımsız Büro Çalışanları Sendikası) | BASK
HÜR BÜRO-SEN (Hürriyetçi Büro Hizmetleri Sendikası) | HÜR KAMU-SEN
BİRLEŞİK BÜRO-İŞ (Birleşik Büro Hizmet Kolu Kamu Emekçileri Sendikası) | BAĞIMSIZ

Eğitim Bir Sen nasıl çıkılır?

Eğitim Bir Sen'den çıkmak isteyen bir üyenin üyelikten çekilme işlemi için üç nüsha olarak doldurulmuş ve imzalanmış üyelikten çekilme bildirimini kurumuna vermesi gerekmektedir. Çekilme işlemi, kamu işverenine başvurudan itibaren otuz gün sonra geçerli olmaktadır.

Eğitim Bir Sen ne işe yarar?

Eğitim Bir Sen, kamuda görevli eğitim çalışanlarının hak ve menfaatlerini korumayı ve geliştirmeyi hedefleyen en büyük sendikalardan biridir. Önümüzdeki dönemde de eğitim çalışanlarının haklarını en iyi şekilde savunmaya devam etmektedir.

Yetkili sendika kimdir?

Kamu görevlilerinin geneline yönelik toplu sözleşmelerde yetkili konfederasyon, 4688 sayılı Kanuna göre Memur Sen olarak belirlenmiştir. Hizmet kolu bazındaki görüşmelerde ise yetkili sendika temsilcileri imza yetkisine sahiptir.

e-Devlet üzerinden sendikadan nasıl çıkılır?

Eğitim Bir Sen üyeleri, e-Devlet kapısı üzerinden çekilme bildiriminde bulunarak üyelikten çıkabilirler. E-Devlet kapısı üzerinden yapılan çekilme bildirimi, elektronik ortamda hem Bakanlığa hem de sendikaya eş zamanlı olarak iletilecektir. Çekilme, sendikaya bildirim tarihinden itibaren bir ay sonra geçerli olacaktır.

Bir öğretmen sendikadan nasıl istifa eder?

Bir öğretmenin sendikadan istifa etmek istemesi durumunda, üç nüsha olarak doldurulmuş ve imzalanmış üyelikten çekilme bildiriminin kurumuna teslim etmesi gerekmektedir. Kurum görevlisi, bu bildirimin bir kopyasını üyeye vermekle yükümlüdür.

Eğitim Bir Sen hangi görüşü destekler?

Eğitim Bir Sen'in genel olarak AKP iktidarına yakın olduğu görüşü hakimdir. Sendikanın üye sayısının AKP iktidarından önce 18 bin iken günümüzde 80 bini aştığı bilinmektedir.

Eğitim Bir Sen üyelik aidatı ne kadar?

Şu anda Eğitim Bir Sen üyelerinin ödediği aylık aidat tutarı 45 lirayken, Ocak 2022'de yapılacak olan zammın ardından bu tutarın 47.25 liraya çıkması beklenmektedir.

Birsen ne demek?

"Birsen" ismi "Teksin, biriciksin" anlamında kullanılan bir isimdir.

Memur-Sen nereye bağlıdır?

Memur-Sen, Kamu Görevlileri Sendikasının bağlı olduğu konfederasyondur. Büro Memur-Sen, BÇS, Hür Büro-Sen ve Birleşik Büro-İş gibi sendikalar farklı konfederasyonlara bağlıdır.

Geri