AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Egitim Bilimleri sinavina Kimler Girebilir?

Editör

Yeni Üye

Eğitim Bilimleri sınavına Kimler Girebilir?​

Eğitim Fakülteleri ve Fen Edebiyat Fakültelerinden mezun olan ve mezun olabilecek durumda olan adaylar bu sınava girebilir. Adayların, KPSS’den almış oldukları puan ile öğretmen kadroları için Millî Eğitim Bakanlığına başvurdukları tarihte mezun durumda olmaları şarttır.

Eğitim Bilimleri sınavı kaç dakika sürüyor?​

KPSS Eğitim Bilimleri: 1 Ağustos 2021, Saat: 14.45’te başlayacak. KPSS NE KADAR SÜRECEK? KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür : 130 dakika sürecek. KPSS Eğitim Bilimleri:: 100 dakika sürecek.
KPSS sınavına girince ne oluyor?​
KPSS A Gurup Kadrolarına seçim için belirlenen KPSS puanının üstünde puan alan adaylar, daha sonra ilgili kurumların yapacağı sınavlara da girmektedir. KPSS B Grubu Kadrolar ise merkezi yerleştirme yapılan kadrolardır ve KPSS A-Grubu kadrolar dışında kalan tüm kadroları kapsamaktadır.

KPSS Eğitim Bilimleri sınavına girmek zorunlu mu?​

KPSS Eğitim Bilimleri sınavına girmek zorunlu mu?
KPSS Lisans sınavının Eğitim Bilimleri oturumuna katılmak zorunlu mudur? Millî Eğitim Bakanlığının öğretmen kadrolarına başvuracak adayların sınavın Genel Yetenek-Genel Kültür ile Eğitim Bilimleri oturumlarına ve alanlarında sınav yapılıyor ise Öğretmenlik Alan Bilgisi Testine (ÖABT) katılmaları zorunludur.

Formasyonu olmayan Eğitim Bilimleri sınavına girebilir mi?​

Formasyonu olmayan Eğitim Bilimleri sınavına girebilir mi?
17.Pedagojik formasyon sertifikam olmadan da atanabilir veya KPSS Genel Kültür Genel Yetenek, Eğitim Bilimleri, Alan sınavlarına girebilir miyim? Sınava girebilirsiniz.

Eğitim Bilimleri sınavı kaç dakika 2021?​

Eğitim Bilimleri Sınavı da aynı şekilde 1 Ağustos 2021 Pazar günü yapılacak ve sınav saat 14:45’te başlayacak. Eğitim Bilimleri Sınavı’nda ise adaylara 100 dakika süre tanınacak. Yani 14:45’te başlayacak bu sınav 16:25’te sona erecek. Sınav giriş belgeleri ÖSYM AİS sayfası üzerinden elde edilebilecek.

Eğitim Bilimleri sınavı kaç dakika 2022?​

Eğitim Bilimleri sınavı 100 dakika sürerken Alan Bilgisi sınavlarında sadece İstatistik sınavı 60 dakika sürerken diğer alan sınavları 50 dakikadır. Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi, 75 soru 120 dakikan oluşmaktadır.
Formasyonu olmayan eğitim bilimleri sınavına girebilir mi?​

KPSS eğitim bilimleri sınavı kaç yıl geçerli?​

KPSS eğitim bilimleri sınavı kaç yıl geçerli?
KPSS PUANLARI KAÇ YIL GEÇERLİ? KPSS sonuçları, sonuçların açıklanmasından itibaren iki yıl süreyle geçerlidir. Ancak, öğretmen adayları için 2021-KPSS’de elde edilecek puanların geçerlilik süresi bir yıldır.

Eğitim Bilimleri sınavına kimler girebilir sorusuna verilen cevaba göre, Eğitim Fakülteleri ve Fen Edebiyat Fakültelerinden mezun olan veya mezun olabilecek durumda olan adaylar bu sınava girebilirler. Adayların KPSS'den aldıkları puan ile öğretmen kadroları için Millî Eğitim Bakanlığına başvurdukları tarihte mezun durumda olmaları gerekmektedir.

KPSS Eğitim Bilimleri sınavının süresine bakacak olursak:

- KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür sınavı 130 dakika sürmektedir.
- KPSS Eğitim Bilimleri sınavı ise 100 dakika sürmektedir.

Ayrıca, KPSS A Gurup Kadrolarına seçim için belirlenen puanın üstünde puan alan adaylar, ilgili kurumların yapacağı sınavlara da girmektedir. KPSS B Grubu Kadrolar ise merkezi yerleştirme yapılan kadroları kapsamaktadır.

Eğitim Bilimleri sınavının zorunlu olup olmadığı sorusuna verilen cevaba göre, KPSS Lisans sınavının Eğitim Bilimleri oturumuna katılmak zorunludur. Millî Eğitim Bakanlığına öğretmen kadrolarına başvuracak adayların Genel Yetenek-Genel Kültür ile Eğitim Bilimleri oturumlarına ve alanlarında sınav yapılıyorsa Öğretmenlik Alan Bilgisi Testine (ÖABT) katılmaları zorunludur.

Formasyonu olmayan bir adayın Eğitim Bilimleri sınavına girebilmesi mümkündür. Pedagojik formasyon sertifikasının olmaması durumunda atanabilir veya KPSS Genel Kültür Genel Yetenek, Eğitim Bilimleri ve Alan sınavlarına girmek mümkündür.

Son olarak, KPSS eğitim bilimleri sınavı sonuçlarının, açıklanmasından itibaren iki yıl süreyle geçerli olduğu belirtilmiştir. Ancak, öğretmen adayları için 2021 KPSS sonuçlarının geçerlilik süresi bir yıldır.

Geri