AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Egitici drama hangi ogrenme turlerini icine alir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Eğitici drama hangi öğrenme türlerini içine alır?​

Eğitici Drama Çocuğun hemen her konuda eğitiminde kullanılan bir tekniktir. Bu nedenle diğer iki drama türünü de belirli oranlarda içine alır. Çünkü eğitici drama, çocuğun psikolojik yapı ve psikolojik yaşantılar konusunda bilinçlenmesini de, özel bir yetenek olarak yaratıcılığı kazanmasını da amaçlar.

Eğitici drama ne demek?​

Eğitici drama, çocuğun psikolojik yapı ve psikolojik yaşantılar konusunda biçimlenmesini de özel bir yetenek olarak yaratıcılığı kazanmasını da amaçlayan çocukların her alandaki eğitimi için uygulanan bir eğitim tekniğidir.
Eğitici drama tekniği nelerdir?
3 *Eğitici drama, mümkün olduğunca esnek olmakla birlikte, temel kuralları önceden ve dışarıdan belirlenmiş, bir grupta yaşanan, yetişkin bir lider(örneğin bir öğretmen) tarafından yönlendirilen ya da en azından başlatılan ve çocuklar tarafından bir grup oyunu gibi algılanabilen etkinlikler bütünüdür.
Eğitici drama özellikleri nelerdir?
Eğitici Drama: Drama’nın eğitim amacıyla kullanılmasıdır. Yeni kavramların öğrenilmesi, yeni becerilerin kazandırılması amacıyla uygulanan drama türüdür. Oyun çocuğun en doğal öğrenme biçimi olduğundan eğitici drama çocukta bilgilerin kalıcı hale gelmesini, eğlenerek ve yaşatarak başarır.

Dramada kullanılan yöntem ve teknikler nelerdir?​

Bir eğitim yöntemi olarak yaratıcı dramada kullanılan teknikler şunlardır.

Yaratıcı drama teknikleri nelerdir?​

Yaratıcı Dramanın Teknikleri

Geri