Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Egemen olma durumu nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.238
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Egemen olma durumu nedir?​

i. 1. Egemen olma durumu, buyruğunu yürütme, hâkimiyet, hegemonya. 2. Bir devletin, millet adına taşıdığı siyâsî yetkilerin hepsini kullanarak ve bağımsız kararlar alarak ülkesi içinde hâkim olma hakkı, hâkimiyet, hükümranlık: Ya egemenlik?

Kendine egemen olmak ne demek?​

Kişiden kişiye değişse de, engel olamadığımız öfkemize, korkularımıza, endişelerimize, tutkusal, içgüdüsel hazlarımıza, intikam alma, kin besleme, nefret ve buna benzer kontrol altına alamadığımız veya daha doğrusu bizi kontrolü altına alan duygu ve düşüncelerimize egemen olmaktan bahsedebiliriz.
Hakim Egemen Nedir?
Hâkim sozluk anlami nedir? Egemenliğini yürüten, buyruğunu yürüten, sözünü geçiren egemen. Yargıç. Başta gelen, başta olan, baskın çıkan.
Egemen insan ne demek?
TDK’ye göre anlamı: Türk Dil Kurumu’nun Kişi Adları Sözlüğü’ne göre Egemen ismi hem erkek hem kızlar için şu anlamlara gelir: Buyruk ve hüküm sahibi, buyruğunu yürüten, bağımlı olmayan.

Egemen eş anlamlısı nedir?​

Günlük hayatta sıklıkla kullandığımız üstünlük kelimesi de egemenlik ve hakimiyet kelimeleriyle eş anlamlıdır.

Türkiyede kaç egemen var?​

Türkiye’de yaklaşık 25000 kişi tarafından kullanılan ismin kökeni Türkçe olmaktadır. Erkek isimleri arasında en çok tercih edilen 285 isim olan Egemen genel isim sıralamasında ise 621 sırada yer almaktadır.
Egemen nasıl bir isim?
Egemen ismi Türkçe kökenli bir isim olmakla birlikte erkek ve kız çocukları için kullanılabilen unisex bir isimdir. Egemen ismi buyruk ve hüküm sahibi anlamına gelmektedir.
Mutlak egemen güç nedir?
“Mutlak”, egemenliğin bölünemeyeceği ve paylaşılamayacağı anlamındaydı (ancak bu mutlaklık sadece kamu hakları alanındaydı ve bireyin özel haklarına tecavüz edemiyordu). “Kalıcı” olması ise bu gücün hükümdarın ölümü ile sona ermediği ve bireylerden bağımsız olduğunu gösteriyordu.
 
Geri
Üst