Ege'deki deprem fırtınası ne kadar sürecek? Naci Görür açıkladı

haberci

Yeni Üye
419

Ege Denizi'ndeki Santorini adası çevresinde son günlerde ard arda meydana gelen depremler Türkiye'nin Ege kıyılarındaki kentlerinde korkuya sebep oldu. Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, meydana gelen depremler hakkında Aydın ve Muğla'nın kıyı kesimlerinde yaşayanlara uyarılarda bulunarak tsunami riskine dikkat çekti. Bu depremleri daha önceden sıklaşabileceğini öngördüğünü söyleyen Görür, "Ben ilk twit attğım zaman Santorini'de depremler başlamıştı. Bu depremlerin daha sıklaşacağını, sıklaşabileceğini öngördüm. Düşünmediğimiz şekilde gelişirse Türkiye'nin Ege kıyılarının zarar görebileceği konusunda da halkı uyardım. Halen de bu uyarıyı yapıyorum. Santorini'de olan depremler daha büyük bir depreme neden olur ve Türkiye kıyılarına yakınlaşırsa hem tsunami hem de güney alanlarımızda özellikle Aydın ile Muğla arasında belli ölçüde yıkıma neden olabilir. Bu bakımdan yerel yönetimlerin, merkezi yönetimin dikkatli olması gerektiğini söylüyorum" dedi.

Haberler | Güncel Haberler | Son Dakika Haberler

Bu haber Frmsitesi.com.TR'den alınmıştır.

Ege Denizi'ndeki Santorini adası çevresinde yaşanan depremler ve Prof. Dr. Naci Görür'ün uyarıları gerçekten endişe verici olabilir. Böylesi uzmanların yapmış olduğu uyarılar kesinlikle dikkate alınmalıdır. Tsunami riskine karşı önlem alınması ve halkın bilgilendirilmesi çok önemlidir. Yaşanabilecek olumsuz senaryolara karşı hazırlıklı olmak büyük önem taşımaktadır.

Özellikle Türkiye'nin Ege kıyılarında yaşayanlar bu uyarılara dikkat etmeli ve gerekli tedbirleri almalıdır. Doğal afetlerle başa çıkabilmek için hem yerel yönetimlerin hem de halkın bilinçli hareket etmesi gerekmektedir. Umuyoruz ki yaşanan depremler büyük bir felakete dönüşmez ve gerekli önlemler alınarak can ve mal kayıpları en aza indirgenir.

Görür hocanın yapmış olduğu bu uyarılar, bilim insanlarının ne denli önemli olduğunu bir kez daha göstermektedir. Olaylara bilimsel açıdan bakmak, gelecek adına daha güvenli toplumlar oluşturabilmek adına kritik bir rol oynamaktadır. Bu süreçte bilimsel verilere ve uzman kişilerin önerilerine kulak vermek, herkesin sorumluluğudur.

Geri