AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ege Usulü Sıcak Ot

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Ege Metodu Sıcak Ot Tanımı İçin Malzemeler
Yarım kg karışık ot (Ege bölgesi pazarlarında bu mevsimde rahatlıkla bulabilirsiniz şayet bu türlü bir imkan yoksa pazı, maydanoz, kişniş, gömeç, pancar yapraklarını karıştırıp deneyebilirsiniz.)
1 diş sarımsak
8-10 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Haşlamak için su

Ege Tarzı Sıcak Ot Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Merhaba
Öncelikle otları bir yıkama kabına orta kalınlıkta doğruyoruz.
Bol suda düzgünce temizlenene kadar yıkıyoruz.
Derin tencereye alıp üzerini bir parmak kadar geçecek su ekliyoruz.
Yüksek ateşte otlar yumuşayıncaya kadar 20-25 dakika haşlıyoruz, süzüyoruz.
Bir fırın kabını zeytinyağı ile yağlıyoruz. Otları üzerine alıyoruz.
Tuzu gezdiriyoruz.
Sos tavasında zeytinyağı ile sarımsak rendesini koku yoğunlaşana kadar kavuruyoruz ve otların üzerine gezdiriyoruz.
200 derecede 15 dakika pişiriyoruz, sıcak olarak servis ediyoruz.
Afiyet olsun

Ege Yöntemi Sıcak Ot Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst