AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ege Usulü Enginar Dolması

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Ege Yolu Enginar Dolması Tanımı İçin Gereçler
3 adet enginar
1 çay bardağı pirinç
Yarım çay bardağı zeytinyağ
1/4 (çeyrek) demet maydanoz
1/4 (çeyrek) demet dereotu
2 adet taze soğan
2 adet küçük limon
Yarım çay kaşığı karabiber
1,5 çay kaşığı tuz

Ege Yolu Enginar Dolması Tanımı Yapılışı

Öncelikle bir kaba enginarlarımızı alalım üzerlerini geçecek kadar su dolduralım ve 1 limonu üzerlerine sıkalım kabuklarını da içine atalım.
İç harcımız için pirinci güzelce yıkayıp kaba alalım yeşillikleri ve soğanı doğrayalım zeytinyağ ve baharatlarını da ekleyelim karıştıralım.
Suda bekleyen enginarları tek tek ortasını açıp kaşık yardımıyla tüylerini temizleyelim ve ortalarına ve etraflarına iç harcımızı koyup çelik tenceremize dik biçimde yerleştirelim.
Üzerlerine biraz daha tuz atalım hafif zeytinyağ gezdirip 1 limonu üzerlerine sıkalım orta ocakta en kısık ateşte 1. 30 saat denetimli pişirelim.
 
Geri
Üst