AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ege Universitesi Psikoloji Bolumu kac yillik?

Editör

Yeni Üye

Ege Üniversitesi Psikoloji Bölümü kaç yıllık?​

Bölüm, ilk mezunlarını 1981-1982 akademik yılında vermiştir. Bölümde günümüzde Edebiyat Fakültesi, Psikoloji bölümü adıyla lisans ve lisansüstü (yüksek lisans ve doktora) eğitim verilmektedir. Lisans eğitiminin süresi İngilizce hazırlık hariç olmak üzere dört yıldır.

Ege Psikoloji hazırlık zorunlu mu?​

Psikoloji bölümünde 1 yıl süreli zorunlu İngilizce Hazırlık Programı uygulanır. İngilizce yeterlik sınavını başarı ile geçenler doğrudan birinci sınıfa başlarlar.

Ege psikoloji kazanmak için kaç net yapmak gerekir?​

Ege psikoloji kazanmak için kaç net yapmak gerekir?
Bunun için, ortalama 36 net Türkçe, 35 net Matematik, 8 net Fen Bilimleri, 17 net Sosyal Bilimler neti yapması gerekir. AYT’de ise 35 net Matematik-Geometri ve 20 net Türk Dili ve Edebiyatı, 5 net Coğrafya yapması gerekir.

Ege Üniversitesi Psikoloji bölümü ücretli mi?​

Ege Üniversitesi Psikoloji bölümü ücretli mi?
Ege Üniversitesi Psikoloji Bölümü – Ücretsiz.

Ege Üniversitesi Psikoloji Bölümü VAR MI?​

Ikçü psikoloji ingilizce mi?​

Şuan ki eğitim dili %100 Türkçe olup, dört senelik eğitim programı psikolojinin gerek temel gerekse de alt alanlarına ilişkin zengin bir bilgi birikiminin oluşmasını sağlayacak şekilde düzenlenmiştir.

Hacettepe Üniversitesi Psikoloji Bölümü hazırlık var mı?​

Hacettepe Üniversitesi Psikoloji Bölümü hazırlık var mı?
Hacettepe Üniversitesi / Edebiyat Fakültesi / Psikoloji için özel koşullar aşağıda belirtilmiştir. Bk. 4 İsteyen öğrencilere kontenjan dâhilinde (bazı üniversiteler için kontenjana bağlı olmaksızın) bir yıl süreli yabancı dil hazırlık programı uygulanır.

Ege Üniversitesinde psikolog var mı?​

Ege Üniversitesinde psikolog var mı?
Halen 9 Profesör, 7 Doçent, 2 Uzman, 17 Asistanı ve 6 Psikolog ; Alkol ve Madde Bağımlılığı, Karma, Kapalı Erkek, Affektif, Kapalı Kadın yataklı servisleri ve Konsultasyon Liyezon Psikiyatrisi Bilim Dalı, Genel Poliklinik, Affektif, Psikoz, Psikoterapi, Alkol ve Madde Bağımlılık ayaktan hasta birimleriyle çalışmalarına …

Psikoloji kazanmak icin hangi derslere ağırlık verilmeli?​

Psikolog olmak isteyen kişiler Türkçe, Matematik 1, Matematik 2, Geometri, Edebiyat, Tarih ve Coğrafya gibi derslerde iyi olmaları gerekir. Bu derslerde başarı sağladıktan sonra kimya, fizik ve biyoloji gibi derslerde netler yapmak gerekir. Bu daha fazla puan anlamına gelir.

Ege Üniversitesi Psikoloji Bölümü, lisans eğitiminin süresi İngilizce hazırlık hariç olmak üzere dört yıldır. Bölümde zorunlu 1 yıl süreli İngilizce Hazırlık Programı bulunmaktadır. Bu programa başarılı bir şekilde katılan öğrenciler, doğrudan birinci sınıfa başlayabilirler.

Psikoloji bölümünü kazanmak için gereken netlerdeki dağılımlara bakarsak, ortalama olarak Türkçe için 36 net, Matematik için 35 net, Fen Bilimleri için 8 net, Sosyal Bilimler için 17 net yapmanız gerekmektedir. AYT sınavında ise Matematik-Geometri için 35 net, Türk Dili ve Edebiyatı için 20 net, Coğrafya için ise 5 net yapmanız gerekmektedir.

Ege Üniversitesi Psikoloji Bölümü ücretsizdir. Yani eğitim için herhangi bir ücret ödenmesi gerekmemektedir.

Eğitim dili %100 Türkçe olan Ege Üniversitesi Psikoloji Bölümü, psikolojinin temel ve alt alanlarına yönelik geniş bir bilgi birikimini sağlayacak şekilde dört senelik bir eğitim programına sahiptir.

Hacettepe Üniversitesi Psikoloji Bölümü için ise bazı özel koşullar söz konusudur. Hacettepe Üniversitesi'nde Psikoloji Bölümü için belirli öğrencilere (bazı üniversiteler için kontenjana bağlı olmaksızın) bir yıl süreli yabancı dil hazırlık programı uygulanmaktadır.

Ege Üniversitesi bünyesinde birçok akademisyen ve uzman bulunmaktadır. 9 Profesör, 7 Doçent, 2 Uzman, 17 Asistan ve 6 Psikolog ile birlikte çeşitli psikiyatri ve danışmanlık hizmetleri sunulmaktadır.

Psikoloji bölümünü kazanmak isteyenlerin Türkçe, Matematik, Geometri, Edebiyat, Tarih ve Coğrafya gibi derslerde başarılı olmaları önemlidir. Ayrıca kimya, fizik ve biyoloji gibi derslerde de başarılı olmak ek puan sağlayacaktır. Bu derslere ağırlık vermek, psikoloji bölümünü kazanma şansını artıracaktır.

Geri