Ege Üniversitesi Kampüsünde birçok bölüm bulunmaktadır. Bu bölümler arasında tıp, mühendislik, hukuk, işletme ve eğitim fakülteleri yer almaktadır. Ege Üniversitesi, öğrencilere geniş bir eğitim yelpazesi sunmaktadır. Tıp fakültesi öğrencilere sağlık alanında kariyer yapma imkanı sunarken, mühendislik fakültesi öğrencilere teknik beceriler kazandırmaktadır. Hukuk fakültesi öğrencilere yasal süreçleri anlama ve uygulama yetenekleri kazandırmaktadır. İşletme fakültesi öğrencilere iş dünyasında liderlik becerileri ve stratejik düşünme yetenekleri kazandırmaktadır. Eğitim fakültesi ise öğretmenlik mesleğine yönelik eğitim vermektedir. Ege Üniversitesi Kampüsü, öğrencilere çeşitli akademik fırsatlar sunmaktadır.
İçindekiler
Ege Üniversitesi Kampüsünde Hangi Bölümler Var?
Ege Üniversitesi kampüsünde birçok farklı bölüm bulunmaktadır. Bu bölümler arasında Mühendislik Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Fen Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Tıp Fakültesi, Ziraat Fakültesi, Hukuk Fakültesi, İletişim Fakültesi, Edebiyat Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Veteriner Fakültesi, Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Fen Bilimleri Enstitüsü ve Eğitim Bilimleri Enstitüsü yer almaktadır.
Mühendislik Fakültesi Hangi Bölümleri İçerir?
Mühendislik Fakültesi içerisinde Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Makine Mühendisliği gibi birçok farklı mühendislik bölümü bulunmaktadır.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Hangi Bölümleri İçerir?
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi içerisinde İşletme, İktisat, Maliye, Uluslararası İlişkiler, Çalışma Ekonomisi gibi bölümler yer almaktadır.
Fen Fakültesi Hangi Bölümleri İçerir?
Fen Fakültesi içerisinde Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, İstatistik gibi fen bilimleriyle ilgili bölümler bulunmaktadır.
Eczacılık Fakültesi Hangi Bölümleri İçerir?
Eczacılık Fakültesi içerisinde Eczacılık bölümü yer almaktadır.
Tıp Fakültesi Hangi Bölümleri İçerir?
Tıp Fakültesi içerisinde Tıp bölümü yer almaktadır.
Ziraat Fakültesi Hangi Bölümleri İçerir?
Ziraat Fakültesi içerisinde Tarım Ekonomisi, Bitki Koruma, Bahçe Bitkileri, Peyzaj Mimarlığı, Tarla Bitkileri, Tarım Makineleri, Tarım Ekolojisi ve Organik Tarım gibi bölümler bulunmaktadır.
Hukuk Fakültesi Hangi Bölümleri İçerir?
Hukuk Fakültesi içerisinde Hukuk bölümü yer almaktadır.
İletişim Fakültesi Hangi Bölümleri İçerir?
İletişim Fakültesi içerisinde Gazetecilik, Radyo, Televizyon ve Sinema, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık gibi bölümler bulunmaktadır.
Edebiyat Fakültesi Hangi Bölümleri İçerir?
Edebiyat Fakültesi içerisinde Türk Dili ve Edebiyatı, Arkeoloji, Tarih, Psikoloji, Sosyoloji, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Felsefe gibi bölümler yer almaktadır.
Güzel Sanatlar Fakültesi Hangi Bölümleri İçerir?
Güzel Sanatlar Fakültesi içerisinde Resim, Heykel, Grafik Tasarım, Seramik, Geleneksel Türk Sanatları gibi bölümler bulunmaktadır.
Spor Bilimleri Fakültesi Hangi Bölümleri İçerir?
Spor Bilimleri Fakültesi içerisinde Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Spor Yöneticiliği, Antrenörlük Eğitimi gibi bölümler yer almaktadır.
İlahiyat Fakültesi Hangi Bölümleri İçerir?
İlahiyat Fakültesi içerisinde İlahiyat bölümü yer almaktadır.
Veteriner Fakültesi Hangi Bölümleri İçerir?
Veteriner Fakültesi içerisinde Veterinerlik bölümü yer almaktadır.
Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü Hangi Bölümleri İçerir?
Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü içerisinde Deniz Bilimleri, Deniz İşletmeciliği, Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği gibi bölümler bulunmaktadır.
Sağlık Bilimleri Enstitüsü Hangi Bölümleri İçerir?
Sağlık Bilimleri Enstitüsü içerisinde Hemşirelik, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Sağlık Yönetimi, Beslenme ve Diyetetik gibi bölümler yer almaktadır.
Sosyal Bilimler Enstitüsü Hangi Bölümleri İçerir?
Sosyal Bilimler Enstitüsü içerisinde Sosyal Hizmet, Sosyoloji, Psikoloji, İşletme, İktisat gibi bölümler bulunmaktadır.
Fen Bilimleri Enstitüsü Hangi Bölümleri İçerir?
Fen Bilimleri Enstitüsü içerisinde Biyoloji, Kimya, Fizik, Matematik gibi bölümler yer almaktadır.
Eğitim Bilimleri Enstitüsü Hangi Bölümleri İçerir?
Eğitim Bilimleri Enstitüsü içerisinde Eğitim Bilimleri, Eğitim Yönetimi, Eğitim Teknolojileri, Özel Eğitim gibi bölümler bulunmaktadır.
Ege Üniversitesi Kampüsünde Hangi Bölümler Var? |
Eczacılık Fakültesi, Tıp Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi. |
Kimya Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Makine Mühendisliği. |
Hemşirelik, Psikoloji, Hukuk, İngiliz Dili ve Edebiyatı, İşletme. |
İstatistik, Ziraat Fakültesi, Veteriner Fakültesi, Fen Fakültesi, Mimarlık. |
İletişim Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Moleküler Biyoloji ve Genetik. |
Eczacılık Fakültesi, Tıp Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi.
Kimya Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Makine Mühendisliği.
Hemşirelik, Psikoloji, Hukuk, İngiliz Dili ve Edebiyatı, İşletme.
İstatistik, Ziraat Fakültesi, Veteriner Fakültesi, Fen Fakültesi, Mimarlık.
İletişim Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Moleküler Biyoloji ve Genetik.