AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ege Üniversitesi fakülteleri nerede?

SoruCevap

Yeni Üye
Ege Üniversitesi hangi semtte?
Semt/Mahalle olarak Erzene Mh. ve Bornova ilçesine bağlıdır. Ege Üniversitesi haritası İzmir ili içinde nerede olduğu harita merkezinde gösterilmektedir. Ege Üniversitesi posta kodu 35040. Rakımı (deniz seviyesinden yüksekliği) 40 metredir.

Ege Üniversite hangi ilçede?
İzmir in ve Ege Bölgesi nin ilk üniversitesi olan Ege Üniversitesi ise bir kampüs üniversitesinin tüm üstünlüklerini bir arada sunmaktadır. Ege Üniversitesi, 1955 yılında Türkiye nin dördüncü üniversitesi olarak İzmir in Bornova ilçesinde 3.450 dekarlık bir alanda kurulmuştur.

Ege Üniversitesi kampüsleri nerelerde?
Ege Üniversitesi Kampüsü 38.454315 enlem ve 27.224028 boylamda yer almaktadır. Semt/Mahalle olarak Erzene Mh. ve Bornova ilçesine bağlıdır.

Ege Üniversitesi kaç fakülte var?
2019 yılı itibariyle Ege Üniversitesi'nde, 17 Fakülte, 9 Enstitü, 4 Yüksekokul, 1 Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı, 10 Meslek Yüksekokulu, 6 Rektörlüğe Bağlı Bölüm ve 37 Uygulama ve Araştırma Merkezi bulunmaktadır.

Ege Üniversitesine metro ile nasıl gidilir?
Toplu Taşıma Trenden Halkapınar durağında inmeli ve Evka-3 metrosuna binmelisiniz. Metrodan Ege Üniversitesi Metro Durağı noktasında inip yaklaşık 4 dakika yürüyerek kampüse ulaşabilirsiniz.

Ege Üniversitesi nerede hangi şehirde?
İzmir'de eğitim ve kültürün odak noktasında ise, yarım asırlık köklü geçmişiyle Ege Üniversitesi yer almaktadır. Üniversite İzmir'in en büyük ilçelerinden Bornova'da kurulmuştur. Bornova'daki kampüs 3.450 dekar alanı ile eğitim, kültür, spor ve sosyal hizmetleri amaçlarıyla kullanılan binalardan oluşmaktadır.

Ege Üniversitesi merkeze yakın mı?
Bornova'da, İzmir – Ankara – İstanbul karayollarının birleştiği kavşakta kurulan Ege Üniversitesi Merkez Yerleşkesi'ne metro, otobüs ve dolmuş gibi çeşitli ulaşım araçlarından yararlanılarak ulaşılabilmektedir. Yerleşke içinde ise ücretsiz ring seferleri düzenlenmektedir.

Ege Üniversitesi hangi ilde?
İzmir'de eğitim ve kültürün odak noktasında ise, yarım asırlık köklü geçmişiyle Ege Üniversitesi yer almaktadır. Üniversite İzmir'in en büyük ilçelerinden Bornova'da kurulmuştur. Bornova'daki kampüs 3.450 dekar alanı ile eğitim, kültür, spor ve sosyal hizmetleri amaçlarıyla kullanılan binalardan oluşmaktadır.

Geri