AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ege denizinde hangi balik tutulur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Ege denizinde hangi balık tutulur?​

Dülger, akya, trança, çipura, sinarit fenerbalığı, mercan, barbunya, çizgili mercan, kaya barbunu litrinos, fangri, uskumru, karagöz, dilbalığı, sivri burun karagöz, lüfer, levrek, eşkina, lipsos, tekir, bakalyaro (merlangos), pervane balığı (mola mola), berlam, mezgit, melanurya, sarıgöz, pisibalığı, taş levreği ( …

Temmuzda Egede hangi balık?​

Temmuz ayının balıkları; çinekop, sarıkanat, sarıağız, akya, orkinos, kaya balığı, trança ve sinarittir. İstavrit çok lezzetlidir. Temmuz ayı sardalya balığının mevsimidir.

Ekim ayında Egede hangi balık yenir?​

Ekim ayında Egede hangi balık yenir?
Ekim balık sezonunun en canlı aylarından biridir. Pisi balığı özellikle bu ay en güzel zamanındadır. Barbunya, çipura, kılıç, levrek, lüfer, tekir, sardalya, palamut, orfoz, traça çok lezzetlidir. Palamutun da en lezzetli zamanıdır.

Ağustos ayında denizde hangi balık tutulur?​

Ağustos: Çinekop, sarıağız, sinarit, kaya balığı, orkinos, sarıkanat lezzetlidir. İstavrit yine en lezzetli balıktır. Eylül: Kılıç ve sardalya balıkları hala lezzetlıdır. Lüfer, kolyoz, izmarit, barbun, çinekop, çipura, uskumru, kılıç, ve kırlangıç eylül ayında da çok bol avlanır.

Ağustos ayında Marmarada hangi balık tutulur?​

Akdeniz’den Karadeniz’e Geçen Balıklar O yüzden Marmara’da lüfer mevsimi ağustos ayından sonra başlar.

Temmuzda hangi balıklar olur?​

Temmuzda hangi balıklar olur?
Temmuz: Sardalya, çinekop, sarıağız, akya, orkinos, kaya balığı, trança, sinarit bu ayın en lezzetli balıklarıdır. İstavrit çok lezzetlidir. Ağustos: Çinekop, sarıağız, sinarit, kaya balığı, orkinos, sarıkanat lezzetlidir. İstavrit yine en lezzetli balıktır.

Temmuz hangi balık yenir?​

Temmuz ayı sardalya mevsimidir. En yağlı ve lezzetli döneminde olan Sardalya’nın dışında ise; İstavrit,Sarıkanat,Sarıağız,Akya,Orkinos,Kaya Balığı,Trança,Sinarit tüketilmelidir. Bu ayın gözde ikilisi Sardalya ve İstavrit’tir. Ayrıca Temmuz ayında Yengeç (Pavurya),Böcek,Istakoz en bol dönemindedir.

Ekim ayinda hangi balık yenir?​

EKİM: Lüfer, barbunya, palamut, istavrit, tekir, pisi balığı palamut, barbunya, kılıç, çipura, lüfer, tekir, levrek, palamut, sardalya, traça orfoz.
 
Ege Denizi'nde birçok farklı balık türü bulunmaktadır. Bazı popüler balık türleri şunlardır: dülger, akya, trança, çipura, sinarit, fenerbalığı, mercan, barbunya, çizgili mercan, kaya barbunu, litrinos, fangri, uskumru, karagöz, dilbalığı, sivri burun karagöz, lüfer, levrek, eşkina, lipsos, tekir, bakalyaro (merlangos), pervane balığı (mola mola), berlam, mezgit, melanurya, sarıgöz, pisibalığı ve taş levreği gibi.

Temmuz ayında Ege Denizi'nde çinekop, sarıkanat, sarıağız, akya, orkinos, kaya balığı, trança ve sinarit gibi balık türleri bolca bulunmaktadır. İstavrit de Temmuz ayında oldukça lezzetlidir.

Ekim ayında ise Ege Denizi'nde palamut, barbunya, kılıç, levrek, lüfer, tekir, sardalya, orfoz, traça gibi balık türleri keyifle yenir. Özellikle palamut Ekim ayında en lezzetli zamanındadır.

Ağustos ayında Ege Denizi'nde çinekop, sarıağız, sinarit, kaya balığı, orkinos, sarıkanat gibi balıklar lezzetlidir. Aynı zamanda Temmuz'da olduğu gibi İstavrit yine favori lezzetlerden biridir. Eylül ayında da kılıç ve sardalya balıkları lezzetli av sezonunu sürdürmektedir.

Marmara Denizi'nde ise Akdeniz'den Karadeniz'e geçen balıklar bulunmaktadır. Bu nedenle Marmara'da lüfer sezonu genellikle Ağustos ayından sonra başlar.

Türkiye'nin çeşitli denizlerinde bulunan farklı balık türleri ve av sezonları hakkında detaylı bilgiler verilmiştir. Hangi zaman diliminde hangi balığın avlanabileceği konusunda ufak bir rehber niteliğinde bilgiler sunulmuştur.
 
Geri
Üst