AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ege bolgesinde portakal uretimi

SoruCevap

Yeni Üye
Ege bolgesinde portakal uretimi

Ege Bolgesi ’nin geleneksel ihrac urunlerinden narenciyede 10 sezonu rekolte tahminine gore aslan payını portakal aldı 372 bin ton olarak tahmin edilen Ege Bolgesi Narenciye Rekoltesi ’nin 175 bin tonluk bolumu portakaldan oluştu Portakal rekoltesi gecen yıla gore yuzde 10 artış gosterdi 200809 sezonunda 201 bin 823 ton olan mandarin ise yuzde 25 duşuşle 156 bin 841 tona geriledi Mandarindeki duşuşun nedeni olarak periyodisite gosterildi

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatcıları Birliği ’nin koordinatorluğunde, Dış Ticaret Musteşarlığı Batı Anadolu Bolge Mudurluğu, İzmir Ziraat Odası, Ege Tarımsal Araştırma Enstitusu Mudurluğu ve İzmir Zirai Karantina Mudurluğu uzmanlarından oluşan Narenciye Rekolte Tespit Komisyonu, yılı Ege Bolgesi Narenciye Rekoltesi ’ni 372 bin 144 ton olarak tespit etti Portakal 175 bin 99 ton ile ilk sırada yer alırken, Mandarin 156 bin 841 ton, limon 38 bin 228 ton ve greyfurt bin 975 ton olarak tahmin edildi

Turkiye ’nin ikinci buyuk narenciye uretim bolgesinin Ege Bolgesi olduğunu belirten Ege Yaş Meyve Sebze İhracatcıları Birliği Yonetim Kurulu Başkanı ve Ege İhracatcı Birlikleri Başkanlar Kurulu Başkanı Mustafa Turkmenoğlu, “Turkiye ’nin Narenciye uretiminin yuzde 15 ’i Ege Bolgesi ’nden sağlanıyor Turkiye 26 milyon tonluk narenciye uretim kapasitesine ulaştı Muğla, Aydın, İzmir ve Balıkesir illerimizde yoğun bir şekilde narenciye uretimi yapılıyor diye konuştu

Geri