Efsane Supangleli Tavuk Göğüsü Tanımı İçin Materyaller
Tavuk göğsü için:
100 g tereyağı
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 litre süt
1 vanilya
Supangle için:
2,5 su bardağı süt
1 su bardağı soğuk su
1 yemek kaşığı nişasta
1,5 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı kakao
Yarım su bardağı şeker
100g bitter çikolata
Üzeri için:
1,5 yemek kaşığı kakao
Efsane Supangleli Tavuk Göğüsü Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tavuk göğsünü hazırlamak için, uygun bir tencereye aldığımız tereyağını eritelim.
Unu ekleyerek 2-3 dakika orta ateşte karıştırarak kavuralım.
Kavrulan unun üzerine sütü ek edelim. Son olarak şekerleri de ekleyerek karıştıralım.
Tavuk göğsümüz yoğunlaşıp göz göz oluncaya kadar daima karıştırarak pişirelim.
Kıvam alan tavuk göğsümüzü ocaktan alarak kaplarımıza aktaralım ve soğumaya bırakalım.
Bu sırada supangleyi hazırlamak için derin bir tencereye sütümüzü alalım.
Üzerine şeker, un, kakao ve nişasta ekleyerek çırpıcı yardımı ile karıştırıp pişirmeye başlayalım.
Yoğunlaşan tatlımızı ocaktan alarak içerisine bitter çikolatamızı ekleyelim ve karıştırarak erimesini sağlayalım.
Soğuk suyu da ekleyerek pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştıralım.
Hazırladığımız supangleyi de, tavuk göğsünün üzerine aktaralım.
Tatlımızı 3-4 saat buzdolabında dinlendirelim. Dinlenen tatlımızın üzerine süzgeç ile kakao serpelim ve dilediğimiz halde süsleyelim. Afiyet olsun.
Tariflerimin görüntüsü için instagramdan takip etmeyi unutmayin
Efsane Supangleli Tavuk Göğüsü Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Tavuk göğsü için:
100 g tereyağı
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 litre süt
1 vanilya
Supangle için:
2,5 su bardağı süt
1 su bardağı soğuk su
1 yemek kaşığı nişasta
1,5 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı kakao
Yarım su bardağı şeker
100g bitter çikolata
Üzeri için:
1,5 yemek kaşığı kakao
Efsane Supangleli Tavuk Göğüsü Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tavuk göğsünü hazırlamak için, uygun bir tencereye aldığımız tereyağını eritelim.
Unu ekleyerek 2-3 dakika orta ateşte karıştırarak kavuralım.
Kavrulan unun üzerine sütü ek edelim. Son olarak şekerleri de ekleyerek karıştıralım.
Tavuk göğsümüz yoğunlaşıp göz göz oluncaya kadar daima karıştırarak pişirelim.
Kıvam alan tavuk göğsümüzü ocaktan alarak kaplarımıza aktaralım ve soğumaya bırakalım.
Bu sırada supangleyi hazırlamak için derin bir tencereye sütümüzü alalım.
Üzerine şeker, un, kakao ve nişasta ekleyerek çırpıcı yardımı ile karıştırıp pişirmeye başlayalım.
Yoğunlaşan tatlımızı ocaktan alarak içerisine bitter çikolatamızı ekleyelim ve karıştırarak erimesini sağlayalım.
Soğuk suyu da ekleyerek pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştıralım.
Hazırladığımız supangleyi de, tavuk göğsünün üzerine aktaralım.
Tatlımızı 3-4 saat buzdolabında dinlendirelim. Dinlenen tatlımızın üzerine süzgeç ile kakao serpelim ve dilediğimiz halde süsleyelim. Afiyet olsun.
Tariflerimin görüntüsü için instagramdan takip etmeyi unutmayin
Efsane Supangleli Tavuk Göğüsü Tanımı Fotoğraflı Yapılışı