SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Efsane Sebzeli Arpa Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
300 gr yarma
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım kabak
2 adet kapya biber
1 adet soğan
Küçük modül pırasa
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı maydanoz
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı zerzevat tozu
Biraz karabiber
Biraz kırmızı biber
Yaklaşık 650 ml su
Efsane Sebzeli Arpa Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavamıza tereyağ ve sıvı yağ ekliyoruz. Küçük doğranmış soğanlarımızı ek ediyoruz, biraz kavurduktan sora öteki tüm küçük doğranmış sebzelerimizi ekliyor ve salçamızı ek ediyoruz.
Devamlı kavuruyoruz yaklaşık bir 5 dakika kadar.
Yarmamızı yıkayıp ekliyoruz. Son olarak baharatlamızı ekliyoruz ve karıştırıp suyumuzu da ek ediyoruz.
Kapağını kapatıp yaklaşık 30 dk kadar kısık ayarda pişirmeye bırakıyoruz.
Efsane Sebzeli Arpa Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
300 gr yarma
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım kabak
2 adet kapya biber
1 adet soğan
Küçük modül pırasa
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı maydanoz
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı zerzevat tozu
Biraz karabiber
Biraz kırmızı biber
Yaklaşık 650 ml su
Efsane Sebzeli Arpa Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavamıza tereyağ ve sıvı yağ ekliyoruz. Küçük doğranmış soğanlarımızı ek ediyoruz, biraz kavurduktan sora öteki tüm küçük doğranmış sebzelerimizi ekliyor ve salçamızı ek ediyoruz.
Devamlı kavuruyoruz yaklaşık bir 5 dakika kadar.
Yarmamızı yıkayıp ekliyoruz. Son olarak baharatlamızı ekliyoruz ve karıştırıp suyumuzu da ek ediyoruz.
Kapağını kapatıp yaklaşık 30 dk kadar kısık ayarda pişirmeye bırakıyoruz.
Efsane Sebzeli Arpa Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı