- Konu Yazar
- #1
Efsane Karnabahar Kısırı Tanımı İçin Gereçler
1 adet orta uzunluk karnabahar
Zeytinyağı
3 yemek kaşığı salça( rengine nazaran arttırıp azaltılabilir)
Tuz , pul biber (isteğe nazaran köfte baharatı kimyon eklenilebilir)
Marul
Yeşil soğan
Domates
Salatalık
Limon suyu
Tuz ( isteğe göre)
Efsane Karnabahar Kısırı Tanımı Yapılışı
Öncelikle karnabaharı ağaç ağaç olacak biçimde ayıralım.
Yıkayıp kurulayalım, robotta çekelim çok ince olmasın.
Salatası için olan zerzevatları de yıkayıp kurulayalım daha sonra doğrayalım.
Kurumadan yapmamalıyız sulanır kısırımız.
Geniş bir tavayı ocağa alalım zeytinyağı koyalım.
Üzerine robotta çektiğimiz karnabaharı ekleyelim kavuralım.
Üzerine salçayı ekleyip uygunca yedirelim ocağı kapatalım.
Soğuduktan sonra baharatları ekleyip karıştıralım.
Doğradığımız zerzevatları ekleyip güzelce karıştıralım.
Tuzu ve limonu ekleyip karıştıralım.
Nefiiisss kısırımız hazır.
Afiyet olsun
Beni bulgur şişirdiği için ben kısırdan soğumuştum, bu tanımı keşfettikten sonra vazgeçilmezim oldu
1 adet orta uzunluk karnabahar
Zeytinyağı
3 yemek kaşığı salça( rengine nazaran arttırıp azaltılabilir)
Tuz , pul biber (isteğe nazaran köfte baharatı kimyon eklenilebilir)
Marul
Yeşil soğan
Domates
Salatalık
Limon suyu
Tuz ( isteğe göre)
Efsane Karnabahar Kısırı Tanımı Yapılışı
Öncelikle karnabaharı ağaç ağaç olacak biçimde ayıralım.
Yıkayıp kurulayalım, robotta çekelim çok ince olmasın.
Salatası için olan zerzevatları de yıkayıp kurulayalım daha sonra doğrayalım.
Kurumadan yapmamalıyız sulanır kısırımız.
Geniş bir tavayı ocağa alalım zeytinyağı koyalım.
Üzerine robotta çektiğimiz karnabaharı ekleyelim kavuralım.
Üzerine salçayı ekleyip uygunca yedirelim ocağı kapatalım.
Soğuduktan sonra baharatları ekleyip karıştıralım.
Doğradığımız zerzevatları ekleyip güzelce karıştıralım.
Tuzu ve limonu ekleyip karıştıralım.
Nefiiisss kısırımız hazır.
Afiyet olsun
Beni bulgur şişirdiği için ben kısırdan soğumuştum, bu tanımı keşfettikten sonra vazgeçilmezim oldu