Efsane Karadeniz Somonu Tanımı İçin Malzemeler
1 adet karadeniz somonu
4 modül defne yaprağı
4,5 adet sarımsak
2 adet soğan
2 adet patates
Kekik tuz (1 tutam)
Sıvı yağ
1 tane limon
Efsane Karadeniz Somonu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Temizlenmiş somonu ben 4 modüle bölüyorum. Üzerine çizik atıyorum. Her bir parcayı yağlıyoruz. Üzerine tuz gezdiriyoruz.
Çizik yerlerine her birine bir tane gelecek halde defne yaprağı koyuyorum.
Balığın iç kısmına halka halka doğradığım soğanı koyuyoruz. Sarımsakları birer ikişer koyuyoruz.
Balıkların üzerine soğan halkası ve limon dilimleri koyuyoruz.
Kekik gezdirdikten sonra evvelden ısısı ayarlanmış fırında koyuyoruz.
180-200 derece bandında pişiriyoruz. Başka bir yerde patatesleri soyup baharat ile harmanlayıp, fırına koyuyoruz. Afiyet olsun
Efsane Karadeniz Somonu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 adet karadeniz somonu
4 modül defne yaprağı
4,5 adet sarımsak
2 adet soğan
2 adet patates
Kekik tuz (1 tutam)
Sıvı yağ
1 tane limon
Efsane Karadeniz Somonu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Temizlenmiş somonu ben 4 modüle bölüyorum. Üzerine çizik atıyorum. Her bir parcayı yağlıyoruz. Üzerine tuz gezdiriyoruz.
Çizik yerlerine her birine bir tane gelecek halde defne yaprağı koyuyorum.
Balığın iç kısmına halka halka doğradığım soğanı koyuyoruz. Sarımsakları birer ikişer koyuyoruz.
Balıkların üzerine soğan halkası ve limon dilimleri koyuyoruz.
Kekik gezdirdikten sonra evvelden ısısı ayarlanmış fırında koyuyoruz.
180-200 derece bandında pişiriyoruz. Başka bir yerde patatesleri soyup baharat ile harmanlayıp, fırına koyuyoruz. Afiyet olsun
Efsane Karadeniz Somonu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı