SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Efsane Bir Lezzet Perde Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
1 tane bütün tavuk
4 su bardağı baldo pirinç
100 gr badem (çiğde olur kabukluda)
Sıvı yağ ,pulbiber,karabiber ve tuz
Hamuru için:
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı yoğurt (sulu tarafından)
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Bir tutam tuz aldığı kadar un
Efsane Bir Lezzet Perde Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce tavuğu haşlayıp eti kemiklerden ayırın, az sıvı yazda kızartalım .
Sonra pul biber ve karabiber ekleyip bir kenarda beklesin.
Pirinçlimizi tuzlu suda bi yarım saat bekleyip yıkayalım süzelim .
Sonra olağan pilav üzere kavurup pişirelim tabiki tavuk suyunu ekleyelim bi kenarda oda dinlensin.
Hamur için tüm malzemeyi karıştırıp unu ekliyorum kulak göğsü kıvamında olsun.
Daha sonra bir borcam tencere yada emayede olur katı yağla yağlayalım.
Bademleri dizelim ,buzlukta bekletin.
Hamuru bir oklavayla çok ince olmayacak halde açalım.
Tenceremizi alıp dikkatlice açtığımız kalın yufkamızı yerleştirelim .
Önce pilav ,sonra tavuk pilav ,tavuk, en son pilav ekleyip kenarlardan taşan hamurla kapatalım.
Üzerine az bi yağ sürelim .
200 derecede 25-30 dakika kızarana kadar pişirelim.
Sonra fırından çıkarın az soğuyunca servis tabağına zıt çevirip dilimleyip servis yapalım.
Afiyet olsun.
Not:aslında pilavın içine kuş üzümü ve çam fıstığı da konulur tercih sizlerin.
Ben kabuklu olunca soyuyorum kabuklu bademi soymak için bir taşım kaynatın suyunu dökün poşete koyup bi 2-3 dakika beklettikten sonra yavaşça avuşturun zaten soyuluyor.
Efsane Bir Lezzet Perde Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 tane bütün tavuk
4 su bardağı baldo pirinç
100 gr badem (çiğde olur kabukluda)
Sıvı yağ ,pulbiber,karabiber ve tuz
Hamuru için:
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı yoğurt (sulu tarafından)
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Bir tutam tuz aldığı kadar un
Efsane Bir Lezzet Perde Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce tavuğu haşlayıp eti kemiklerden ayırın, az sıvı yazda kızartalım .
Sonra pul biber ve karabiber ekleyip bir kenarda beklesin.
Pirinçlimizi tuzlu suda bi yarım saat bekleyip yıkayalım süzelim .
Sonra olağan pilav üzere kavurup pişirelim tabiki tavuk suyunu ekleyelim bi kenarda oda dinlensin.
Hamur için tüm malzemeyi karıştırıp unu ekliyorum kulak göğsü kıvamında olsun.
Daha sonra bir borcam tencere yada emayede olur katı yağla yağlayalım.
Bademleri dizelim ,buzlukta bekletin.
Hamuru bir oklavayla çok ince olmayacak halde açalım.
Tenceremizi alıp dikkatlice açtığımız kalın yufkamızı yerleştirelim .
Önce pilav ,sonra tavuk pilav ,tavuk, en son pilav ekleyip kenarlardan taşan hamurla kapatalım.
Üzerine az bi yağ sürelim .
200 derecede 25-30 dakika kızarana kadar pişirelim.
Sonra fırından çıkarın az soğuyunca servis tabağına zıt çevirip dilimleyip servis yapalım.
Afiyet olsun.
Not:aslında pilavın içine kuş üzümü ve çam fıstığı da konulur tercih sizlerin.
Ben kabuklu olunca soyuyorum kabuklu bademi soymak için bir taşım kaynatın suyunu dökün poşete koyup bi 2-3 dakika beklettikten sonra yavaşça avuşturun zaten soyuluyor.
Efsane Bir Lezzet Perde Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı