- Konu Yazar
Edu sitesi nedir?
Edu uzantılı siteler eğitim siteleri olarak ifade edilebilmektedir. Edu uzantısı education kelimesinden gelmektedir. Bu kelimenin ise eğitim anlamına geldiği bilinmektedir. Edu uzantısının yanına ise bulunduğu ülkenin kod adı getirilmektedir.Gov edu org com gibi internet uzantıları ne anlama gelir?
.gov; Resmi daireler, hükümet kurumları ve kuruluşları tarafından kullanılan uzantılardır. Bunlar haricinde kullanımı söz konusu değildir. .edu; Eğitim amacı ile kurulmuş olunan üniversite, kolej vb. kurumların kullanmakta oldukları uzantılardır. .Org uzantılı siteleri kimler kullanır?
Org uzantısını sadece kar amacı gütmeyen sivil toplum kuruluşları, vakıflar ve dernekler kullanabiliyor. Ülkemizde birçok vakıfın site uzantısı org olarak biliniyor. Web sitesi kurmak isteyen bu kurumlar, domain uzantılarını alırken org kullanıyor. Org, herkese verilen bir uzantı türü değildir.
Edu ne Kurumu?
. edu : Üniversite ve kolej gibi eğitim kurumları alabilir. .gov : Hükümet kurumları kullanmaktadır.
EDU uzantısı hangi kurumlara aittir?
Cevap: “gov” uzantılı siteler devlete ait sitelerdir. “edu” uzantılı siteler eğitim kuruluşlarına iat sitelerdir.Edu uzantılı bir sitenin özelliği nedir?
edu: Education kelimesinin baş harflerinden oluşturulmuş olan bu uzantı, eğitim kuruluşları tarafından kullanılıyor. biz: Kayıt koşulu bulunmadığı için sık tercih edilen uzantı, firma ve uluslararası organizasyonlar tarafından kullanılıyor.Edu gov neyin uzantısı?
Örneğin, devlet ve kamu kurumlarının sahip olduğu web sitelerinde .gov kısaltması kullanılmaktadır. Bu domain uzantısı, uluslararası alanda kullanılan bir terim olup, ülkemizde de geçerlidir. Gov, İngilizce goverment kelimesinin kısaltmasıdır. Goverment dilimizde devlet, kamu anlamlarına gelmektedir.
Gov uzantısı hangi kurumlara ait internet uzantısıdır?
Gov uzantısını normal kuruluşların ya da kişilerin kullanması mümkün değildir. Gov Government kelimesinin kısaltması olarak kullanılmaktadır ve kelimenin Türkçe anlamı da Devlet olarak kullanılır. Gov uzantısını yalnızca Devlete bağlı kurumların kullanabilme izni bulunmaktadır.
Org domain nasıl alınır?
Evet, .org domainleri toplu tescil yapabilirsiniz. .org domain nasıl alınır?…- Atak Domain’e girip Domain Sorgulama sayfasına giriniz.
- Alan adınızı sorgulama ekranına girerek arayınız.
- Domain tescile müsait ise sepete ekleyiniz.
- Siparişinizi tamamlayın ve domain kaydını bitirin.
Bilgisayarda org nedir?
Org ne demek bilgisayar? .org: İngilizce’de “organization” kelimesinin kısaltması olan . org uzantısı “örgüt, organizasyon” anlamına gelmekte olup dünya çapında herhangi bir kısıtlamaya tabii olmadan kullanılmaktadır. Kar amacı gütmeyen siteler tarafından kullanılmaktadır.Edu ve gov ne anlama gelir?
.gov (Goverment): Hükümet kuruluşları tarafından kullanılabilir. .edu (Education): Üniversiteler gibi eğitim kurumları kullanabilir. .org (Organization): Ticari olmayan, kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşlar kullanır. .com (Commercial): Ticari kuruluşlar tarafından tercih edilir.
Edu uzantılı siteler güvenilir mi?
Cevap: edu”, eğitim kurumları sitelerine özel bir uzantıdır. “gov” devlet kurumlarına ait sitelerin uzantısıdır. Bu kurumlar güvenilir olduğu için bilimsel çalışmalarda bu sitelerden alınan bilgiler kullanılır.