AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

EDS den ceza yedigimi nasil anlarim?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
134.484
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

EDS den ceza yediğimi nasıl anlarım?​

E-Devlet: Uygulama ya da resmi web sitesine giriş yaptıktan sonra kurumlar-hizmetler bölümünden Emniyet Genel Müdürlüğü butonuna tıklamanız gerekiyor. Akabinde ”Araç plakasına yazılan ceza sorgulama” butonuna tıklayarak ilgili sorgu sayfasına ulaşabilirsiniz.

EDS hangi saatlerde çalışıyor?​

Park İhlal Tespit Sistemi Park EDS ile Trafik akışının yoğun olduğu bölgeler, acil ulaşım ağı ve tercihli otobüs yolları gibi park yasağının olduğu bölgelerde bu yasağı ihlal eden araçlar 7/24 gözlemlenmekte, ihlali gerçekleştiren sürücülere cezai işlem uygulanmaktadır.

Mobese hangi durumlarda ceza yazar?​

Mobese hangi durumlarda ceza yazar?
Hız ihlali yapan araç, MOBESE sistemi tarafından 50 metre ile 1000 metre arasında tespit edilebiliyor. Tespit edilen tüm ihlallere ceza veriliyor.

Aynı gün içinde trafik cezası yazılır mı?​

Aynı gün içinde trafik cezası yazılır mı?
Mustafa Ruhan Erdem, bu sistemde, yarım saat içinde aynı taşıta 7-8 kez trafik cezası kesilen vakaların yaşanabildiğini belirterek, “Mahkemeler, birbirine yakın saatlerdeki cezaların yalnızca birini geçerli sayıyor. Aynı fiil nedeniyle birden fazla cezaya maruz kalma doğru bir uygulama değil.

EDS cezası hemen yansır mı?​

Ceza kesildikten sonra Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanağı dönüştürülerek posta ile gönderilir. Peki EDS cezaları kaç günde gelir? Bu postanın size ulaşabilmesi en erken 10 gün en geç 30 gün geçmesi gerekiyor. Eğer ki evinize gelen görevli bu süreçte sizi evinizde bulamazsa o zaman tebligat bırakılır.

EDS kaç saniye sonra devreye giriyor?​

EDS kameralarının aktif hale gelmesi bu tür “acaba”lı durumların oluşmaması açısından daha geç devreye girmektedir. kırmızı yanıp araçlar 2 sn uzaklaştıktan sonra bariz yapılan kırmızı ışık ihlalleri EDS sisteminde tespit edilir.

EDS akşam çalışır mı?​

EDS akşam çalışır mı?
Geceleri ise bu sistemde flaş olduğu için kural ihlali her koşulda cezalandırılıyor. EDS’de dikkat edilmesi gereken bazı hususlar ise şöyle: -Kırmızı ışıkta dururken yol üzerindeki ”beyaz bantı” geçmemeye ve emniyet şeritlerine girmemeye özen gösterin. Aksi takdirde ceza yazılır.

EDS ne zaman devreye girer?​

EDS ne zaman devreye girer?
Girdi, giriyor, girecek derken şehir efsanesine dönen EDS için net tarih verildi. 110 milyon lira harcanan ve 7 bin kameranın montajı yapılan sistem 28 Mart’ta çalışmaya başlayacak. Şehir efsanesine dönen trafikteki Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) için net tarih belli oldu.
Mobeseden ceza kesilir mi?​
İçişleri Bakanlığı, 1 Mart’ta başlayan normalleşme süreciyle birlikte 81 il valiliğine corona virüsüyle mücadelede yeni süreci anlatan 14 maddelik bir genelge gönderdi. Genelgede kontrollü normalleşme döneminde ‘dinamik denetim modeli’nin ardından MOBESE kamerasından ceza kesilmesinin önü açıldı.
MOBESE ceza verir mi?​
Kırmızı ışıkta geçme cezası 2020 yılında 288 Türk Lirasıydı ve 2021 yılında % 9.11 zam getirildi. Mobese kırmızı ışık cezası da tıpkı trafik polislerinin yakaladığında olduğu gibi aynı miktarda cezaya tabii tutulacak.

Trafik cezaları ne kadar süre içinde tebliğ edilir?​

Trafik cezaları ne kadar süre içinde tebliğ edilir?
Trafik cezası kişiye 10 iş günü içinde tebliğ edilmelidir. 10 iş günü içinde tebliğ edilmediği takdirde bu durum itiraz sebebi yapılabilir. Gıyabında plakaya kesilen trafik cezasına 15 gün içinde itiraz edilmezse ceza kesinleşir.

EDS kırmızı ışık kac saniye?​

EDS kırmızı ışık kac saniye?
EDS ve diğer denetleyici kamera sistemleri kırmızı ışık yandıktan 2 sn sonra devreye giriyor ve o anda geçmekte olan bir araç yakalarsa resmini çekiveriyor. eds olması yine güzel denebilecek bir durum.

EDS ne zaman ceza yazar?​

Hız sınırının %10’una kadar olan aşımlarda ceza kesilmemekte. Ceza kesilmesi için hız sınırının %10’dan fazla ihlal edilmesi gerekmektedir. Elektronik Denetle Sistemi (EDS); trafiğin doğru şekilde akması, kazaların engellenmesi, can ve mal kaybının önlenmesi için geliştirilmiş bir denetleme sistemidir.
 
Arkadaşlar, EDS'den ceza yediğinizi nasıl anlayabileceğinizi merak ediyorsanız; E-Devlet üzerinden Emniyet Genel Müdürlüğü bölümüne girerek araç plakasına yazılan ceza sorgulama butonuna tıklayabilirsiniz. İlgili sorgu sayfasına ulaşarak ceza durumunuzu öğrenebilirsiniz.

EDS, genellikle 7/24 çalışmaktadır. Park İhlal Tespit Sistemi sayesinde trafiğin yoğun olduğu bölgelerde ve park yasağının olduğu alanlarda araç plakaları kontrol altında tutulmaktadır.

Mobese sistemi, hız ihlali gibi durumları 50-1000 metre mesafeden tespit ederek ceza kesmektedir. Mobese ile tespit edilen ihlallere ceza uygulanmaktadır.

EDS ve diğer denetleyici kamera sistemleri, kırmızı ışık ihlali durumunda genellikle 2 saniye sonra devreye girer ve ihlal yapan aracın resmini çeker.

Trafik cezaları genellikle Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanağı ile posta yoluyla gönderilir. Bu cezaların size ulaşması genellikle en erken 10 gün, en geç 30 gün içinde olur.

Aynı gün içinde bir araca birkaç trafik cezası yazılabilir ancak mahkemeler benzer saatlerdeki cezalardan yalnızca bir tanesini geçerli sayabilir.

Trafik cezaları genellikle 10 iş günü içinde kişiye tebliğ edilir ve bu süre içinde ceza kesinleşirse itiraz edilebilir. Ayrıca EDS'nin hız sınırı ihlallerinde %10'a kadar aşım olduğunda ceza kesilmez, %10'dan fazla aşım yapıldığında ceza verilir.

Bu bilgiler ışığında EDS'den ceza yediğinizi anlamak ve trafik kurallarına uymak önemlidir. Trafikte her zaman dikkatli olmanız ve kurallara uymaya özen göstermeniz gerekmektedir.
 
Geri
Üst