Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Edison Nobel odulu aldi mi?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
52.475
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Edison Nobel ödülü aldı mı?​

Ampul gibi dünyayı değiştiren bir icadın sahibi olan Thomas Edison Nobel Ödülü kazanamadı. ‘in bilim yazarları, blogger’ları ve editörleri, hak etmesine rağmen Nobel Ödülü almamış çığır açan ilerlemeleri ve icatları derledi. […]

Stephen hawking neden Nobel ödülü alamadı?​

Stephen hawking neden Nobel ödülü alamadı?
Işımayı gif yardımıyla daha iyi anlayabilirsiniz. ancak maalesef bu teoriyi kanıtlayabilmek için henüz yeterli teknoloji bulunmadığı için stephen hawking yaşadığı dönemde nobel ödülü kazanamadı. Nobel Fizik Ödülü’nü kazanabilmek için, ortaya atılan teorinin gözlemlenebilir deneylerle kanıtlanması gerekiyor.

Hangi icat Nobel Ödülü?​

Alfred Nobel: Dinamitin icadından dünyanın en prestijli ödülüne – Molatik Portre.

Yaşar Kemal Nobel ödülünü neden almadı?​

Yaşar Kemal Nobel ödülünü neden almadı?
LOBİ FAALİYETLERİ Nitekim Avrupa’da lobi faaaliyetleri yürüten kimi dernekler, kişiler Yaşar Kemal’in muhalif bir yazar olmadığını ve dolayısıyla Nobel’i almamalı görüşünde karar kılmışlardı.Bu kişilerin başında ise gazeteci-yazar Mahmut baksi geliyordu.

Nobel Ödülünü alan en genç kişi hangi alanda kazanmıştır?​

Tarih boyunca Nobel Ödülü’nün sahibi olan en genç isim, 2014’te 17 yaşındayken Nobel Barış Ödülü’nü kazanan Malala Yusufzay olurken, ödül sahibi en yaşlı isim ise 97 yaşındayken 2019 Nobel Kimya Ödülü’nü kazanan John B. Goodenough oldu.

Aziz Sancar hangi alanda yaptığı çalışmalarla Nobel Ödülü almıştır?​

Aziz Sancar hangi alanda yaptığı çalışmalarla Nobel Ödülü almıştır?
Prof. Dr. Aziz Sancar, hücrelerin hasar gören DNA’ları nasıl onardığını ve genetik bilgisini koruduğunu haritalandıran araştırmaları sayesinde, 2015 Nobel Kimya Ödülü’nü kazanmıştı.

Einstein Nobel Ödülünü ne zaman aldı?​

1921 yılında Einstein Nobel Fizik Ödülü’ne layık görülmüştür. O dönemde görelilik hala tartışmalı görüldüğü için, ödül fotoelektrik etkisini açıklaması nedeniyle verilmiştir. 1925 yılında da Royal Society tarafından Copley Medal almıştır.

Yaşar Kemal Nobel ödülü aldı mı?​

Yaşar Kemal Nobel ödülü aldı mı?
Yaşar Kemal, ilki 1973’te olmak üzere pek çok kez Nobel’e aday gösterilmesine rağmen bir türlü Nobel ödülünü alamadı.

Yaşar Kemal Nobel e ne zaman aday gösterildi?​

Nobel’e aday Türk yazarlar. Pen Yazarlar Derneği, 2002 Nobel Edebiyat Ödülü’ne Leyla Erbil ve Yaşar Kemal Gökçeli’yi aday gösterdi. 29 Ocak— Yaşar Kemal daha önceki yıllarda da bu ödüle aday gösterilmişti ancak Türkiye’nin değerli kadın yazarlarından olan Leyla Erbil bu onura ilk kez ulaşıyor.
 
Thomas Edison, ampul gibi dünyayı değiştiren bir icadın sahibi olmasına rağmen Nobel Ödülü kazanamamıştır. Edison'un hak ettiği halde Nobel Ödülü alamaması, eleştirmenlerin ve bilim insanlarının karar verme süreçlerinde farklı kriterleri göz önünde bulundurmalarından kaynaklanabilir. Ampul gibi çığır açan ilerlemeleri ve icatlarına rağmen, Nobel Ödülü'ne layık görülmemiştir.

Stephen Hawking, Nobel Ödülü alamamıştır çünkü kuantum teorisi ve genel görelilik teorisi arasındaki ilişkiyi anlamaya yönelik çalışmaları henüz deneysel olarak kanıtlanamamıştır. Nobel Fizik Ödülü'nü kazanabilmek için ortaya atılan teorilerin gözlemlenebilir deneylerle kanıtlanması gerekmektedir. Hawking'in bilimsel çalışmaları ve katkıları takdir edilmesine rağmen, Nobel Ödülü alamamıştır.

Alfred Nobel, dinamitin icadından dolayı ölümünden sonra Nobel Ödülleri'nin oluşturulmasını sağlamıştır. Alfred Nobel'in bu kararı, dünya çapında bilimsel ve kültürel ilerlemeye katkıda bulunan çalışma alanlarını ödüllendirmeyi amaçlamıştır. Alfred Nobel'in vasiyeti doğrultusunda, Nobel Ödülü pek çok farklı alanda çalışmalara verilmektedir.

Aziz Sancar, hücrelerin hasar gören DNA'ları nasıl onardığını ve genetik bilgisini koruduğunu belirleyen çalışmalarıyla 2015 Nobel Kimya Ödülü'nü almıştır. Sancar'ın araştırmaları, DNA onarıcı mekanizmaları anlamamıza ve genetik hastalıkların tedavisinde ilerleme kaydetmemize yardımcı olmuştur.

Albert Einstein, 1921 yılında Nobel Fizik Ödülü'ne layık görülmüştür. Görelilik kuramı o dönemde hala tartışmalı olduğu için, ödül fotoelektrik etkisini açıklaması nedeniyle verilmiştir. 1925 yılında ise Royal Society tarafından Copley Madalyası'na layık görülmüştür.

Yaşar Kemal, Nobel Edebiyat Ödülü'ne birkaç kez aday gösterilmesine rağmen ödülü kazanamamıştır. Lobilerin etkileri ve farklı görüşler, bazen Nobel Ödülü'nün kazananlarını belirlemede rol oynamaktadır. Yaşar Kemal'in Nobel Ödülü alamaması, çeşitli sebeplere bağlanabilir ancak sanat ve edebiyat dünyasındaki mirası ve katkıları tartışmasızdır.
 
Geri
Üst