AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Edim nedir cesitleri nelerdir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Edim nedir çeşitleri nelerdir?​

Ani edim: İfa edilmesi belirli ve sürekli bir zaman dilimini kapsamayan edimdir. Tek seferlik edimdir. Süreli edim: Belirli bir zaman dilimi boyunca ifa edilmesi gereken edim sürekli edimdir. Devirli edim: Belirli aralıklarla tek seferde ifa edilebilen borçlara ilişkin edim ise devirli (dönemsel) edimdir.
Art arda teslimli satış nedir?
Art arda teslimli satış sözleşmesi, satıcının satış konusu mala ilişkin borcunu birden fazla defada ve birbirini izleyen farklı ifa zamanlarında olmak üzere ayrı ayrı gerçekleşecek teslimatlar dairesinde ifa etmesini öngörür. Bu sözleşme duruma göre dönemli veya sürekli mahiyette olabilir.
Asli edim nedir hukuk?
Asli edim yükümlülüğü, sözleşmenin tipini belirleyen edim yükümlülüğüdür[8]. Diğer bir deyişle, asli edim yükümlülükleri sözleşmenin esaslı unsurunu oluşturan ve dolayısıyla sözleşmenin türü ve niteliğiyle yakından ilgili olan edimlerdir[9]. Örneğin, kira sözleşmesinde kiralanan mal ve kira bedeli esaslı unsurlardır.

Asli borç ne demek hukuk?​

Geniş anlamı ile borç ilişkisinin nitelendirilmesini sağlayan borçlara “asli borçlar” denir. Geniş anlamı ile borç ilişkisinde bu asli borçlardan başka bazı yan borçlar da yer alabilir. Örneğin, alım-satım sözleşmesinde, satılan malın teslimi ve mülkiyetin nakli asli borçtur.
Edim Nedir özellikleri?
Borçlunun, borcunun konusuna edim (prestation) adı verilir. Şu halde edim, borçlunun yerine getirmekle yükümlü olduğu davranıştır. Genel ifadesiyle bu davranış, verme (dare), yapma (facere), veya yapmama (non facere) tarzında tezahür eder. Öğretide edim içermeyen borç ilişkilerinin bulunabileceği de belirtilmektedir.
Maddi edim nedir ornek?
b) Maddi Edim; Borçlunun mal varlığıyla yerine getirilebilen edimdir.Satıcının satılan şeyi alıcıya verme edimi gibi . (malvarlığı = mamelek) Şahsi edim borçlunun ölümü halinde mirasçılarına geçmez, ancak maddi edim ölüm halinde mirasçılara geçer.

Geri