AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Edebiyat ogretmenligi icin hangi derslere calismaliyim?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Edebiyat öğretmenliği için hangi derslere çalışmalıyım?​

Türk Edebiyatı, Dil ve Anlatım, Türkçe, Drama, Çocuk Edebiyatı, Halk Bilim, Diksiyon, Sanat Etkinlikleri, Halk Kültürü, Diksiyon ve Hitabet, Osmanlı Türkçesi, Etkili Konuşma derslerine girebilirler.

Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni ne kadar maaş alıyor?​

Türk Dili Ve Edebiyat Öğretmeni-Ortaöğretim Maaşı Ne Kadar? 2022 Türk Dili Ve Edebiyat Öğretmeni-Ortaöğretim Maaşları Türk Dili Ve Edebiyat Öğretmeni-Ortaöğretim maaşı ortalama aylık 9001,5 _TL’dir. En düşük Türk Dili Ve Edebiyat Öğretmeni-Ortaöğretim maaşı 4253 _TL, En yüksek ise 13750 _TL’dir.

Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunu nasıl öğretmen olur?​

Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunu nasıl öğretmen olur?
Edebiyat öğretmeni olmak için 4 yıllık Fen Edebiyat fakültesinden mezun olmak gerekir. Daha sonra KPSS sınavına giren adaylar, devlet okullarında kadrolu ve sözleşmeli öğretmenlik yapabilir. Bunun dışında üniversitelerin Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olanlar, formasyon eğitimi alarak öğretmenlik yapabilir.

Edebiyat sınavında nasıl başarılı olunur?​

Edebiyat sınavında nasıl başarılı olunur?
Sözel dersler, sürekli tekrar yapılarak çalışılmalıdır. Küçük kağıtlara önemli notlar alınarak, gün içerisinde notlara göz atılabilir. Tekrar yapmak, konuların daha çabuk hafızada kalmasına yardımcı olacaktır ve başarıyı getirecektir. Edebiyat dersinde ezbere dayalı değil, anlamaya dayalı ders çalışılmalıdır.

Edebiyat öğretmeni hangi dersleri görür?​

Bölüm
Ders Kodu | Ders Adı | Ders Tipi
EDTR 212 | Eski Türk Dili Eğitimi II | Zorunlu
EDTR 206 | İngilizce Edebiyat Terminolojisi IV | Zorunlu
EDET 204 | İngilizce III (T.D.E.Ö. öğrencileri için İngilizce) | Zorunlu
EDTR 232 | Türk Edebiyatında Çağdaşlaşma Eğitimi II (Servet-i Fünûn) | Zorunlu

Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Türkçe dersine girebilir mi?​

Türk dili ve edebiyatı öğretmenleri, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ortaöğretim kurumlarında, özel okul ve dershanelerde branşlarında çalışabilirler. Türk dili ve edebiyatı dersi dışında, Türkçe derslerine de girebilirler.

Türkçe öğretmeni ne kadar maaş alıyor?​

Türkçe öğretmeni ne kadar maaş alıyor?
Türkçe Öğretmeni maaşı en düşük 4.250 TL, en yüksek 8.970 TL arasında değişkenlik göstermektedir. En düşük ve en yüksek Türkçe Öğretmeni ortalamasına göre Türkçe Öğretmeni maaşı yaklaşık 5.240 TL seviyelerindedir.

Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü formasyon kalktı mı?​

Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü formasyon kalktı mı?
Örneğin Türk Dili Edabiyatı bölümünden mezun olan aday son sınıfta pedagojik formasyon alarak Öğretmenlik mesleğini icra edebiliyordu. MEB tarafından yapılan açıklamada Pedagojik formasyonun kaldırıldığı duyuruldu.
Türk Dili ve Edebiyatı formasyon kaç yıl?​
Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü, 4 yıllık bir lisans bölümüdür.
AYT edebiyat konuları nasıl çalışılır?​
AYT Edebiyat Nasıl Çalışılır?
- AYT Edebiyat konularını bir kağıda liste halinde yazın ve konuları sırayla çalışın.
- Konuları sınava kadar düzenli bir şekilde tekrar edin.
- Bolca testler ve denemeler çözün.
- Yazar-eser çalışmalarına ve eser özetlerini okumaya çok önem verin.

Edebiyat nasıl bir ders?​

Edebiyat nasıl bir ders?
Edebiyat duygu ve düşüncelerimizi karşımızdakine anlatabilmek için bir araç niteliğindedir. Edebiyatta içerikten çok o içeriğin nasıl dile getirildiği önemlidir. Edebiyat sanatçıyı, bilimi ve eseri içinde yaşadığı dönemi ve türü içindeki yerini inceler. Edebi eserin incelenmesi açısından, bir sosyal bilimdir.

Edebiyat öğretmenliği kaç puan?​

Edebiyat öğretmenliği kaç puan?
Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği Bölümü 2020 2021 Taban Puanları ve Başarı Sıralaması ise Şöyle:
Üniversite Adı | Bölüm | Taban Puan
Gazi Üniversitesi (Ankara) (Devlet) | Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği (Örgün) | 400,07875
Dokuz Eylül Üniversitesi (İzmir) (Devlet) | Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği (Örgün) | 391,69382

Edebiyat öğretmenliği atama kaç kişi?​

Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği Atama Taban Puanları (SON 5 YIL)
Alan Adı | Atama Yılı | Atama Sayısı
Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği | 2019 AĞUSTOS | 509
Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği | 2019 ŞUBAT | 451
Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği | 2018 TEMMUZ | 370
Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği | 2017 TEMMUZ | 618

Edebiyat bölümü mezunu sınıf öğretmeni olabilir mi?​

YÖK ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) üzerinde çalıştığı yeni öğretmenlik modelinin ayrıntıları belli olmaya başladı. Yeni modelde, hem fen-edebiyat hem de eğitim fakültesi mezunları öğretmen olabilecek.

Edebiyat öğretmenliğine hazırlık sürecinde aşağıdaki derslere çalışmanız önemlidir:

- Türk Edebiyatı
- Dil ve Anlatım
- Türkçe
- Drama
- Çocuk Edebiyatı
- Halk Bilim
- Diksiyon
- Sanat Etkinlikleri
- Halk Kültürü
- Diksiyon ve Hitabet
- Osmanlı Türkçesi
- Etkili Konuşma

Bu dersler edebiyat öğretmenliği alanında size gerekli bilgi ve becerileri kazandıracaktır.

Edebiyat sınavında başarılı olmak için sürekli tekrar yapmak önemlidir. Önemli notları küçük kağıtlara alarak günlük olarak gözden geçirmek, konuları daha iyi hafızada tutmanıza yardımcı olacaktır. Edebiyat derslerinde sadece ezbere dayalı değil, anlama odaklı çalışmalar yapmak da başarınızı artıracaktır.

Edebiyat öğretmeni, genellikle aşağıdaki dersleri görmektedir:
- EDTR 212: Eski Türk Dili Eğitimi II
- EDTR 206: İngilizce Edebiyat Terminolojisi IV
- EDET 204: İngilizce III (T.D.E.Ö. öğrencileri için İngilizce)
- EDTR 232: Türk Edebiyatında Çağdaşlaşma Eğitimi II (Servet-i Fünûn)

Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenleri Türkçe derslerine de girebilirler. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda ve özel okullarda bu derslere girebilme imkanına sahiptirler.

Edebiyat öğretmenliği için atama sayıları her yıl değişiklik gösterebilmektedir. Son 5 yılda Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenliği atamalarına ilişkin bazı veriler şöyledir:
- 2019 AĞUSTOS: 509
- 2019 ŞUBAT: 451
- 2018 TEMMUZ: 370
- 2017 TEMMUZ: 618

Son olarak, YÖK ve MEB'in üzerinde çalıştığı yeni öğretmenlik modeline göre, edebiyat bölümü mezunları da sınıf öğretmeni olabilecektir. Bu yeni modelle hem fen-edebiyat hem de eğitim fakültesi mezunları öğretmenlik yapabileceklerdir.

Geri