AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Eczanede calismak icin sertifika nasil alinir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Eczanede çalışmak için sertifika nasıl alınır?​

Eczacı Kalfası Sertifika Programı (Uzaktan Eğitim)
- Eğitim: Eğitim 1 ay sürmektedir.
- Eğitim başlamadan eğitim portalına giriş yapılamamaktadır.
- Sınav: Sınav tarihleri aday işlemleri panelinden görüntülenebilmektedir.
- Sertifika: Sertifikalar, e-sertifika olarak e-devlete yüklenecektir.

Eczanede çalışmak için nereye başvurulur?​

Eczanede çalışmak için nereye başvurulur?
Almaya hak kazanacağınız sertifika ile Türkiye’nin her yerinde bulunan eczanelere iş başvurusunda bulunabilirsiniz.. Sertifikanız rektör imzalı olarak adresinize gelecek ve e-Devlet’te sorgulanabilir olacaktır. Eczanelerde sadece eczacılar çalışmamaktadır.

Eczacı kalfası nasıl olunur?​

Eczacı kalfası nasıl olunur?
Eczacı Kalfası Nasıl Olunur? Yukarıda da belirtildiği üzere Eczane bünyesinde çalışabilmek için 2 farklı vasıf bulunmaktadır. Bunlar Eczacı eczane işletmecisi, sahibi şeklinde üniversitelerin eczacılık fakültelerinde 5 yıl eğitim alıp, sonrasında 6 ay zorunlu staj ile eczacı olma ve eczane açma yetkisi kazanmaktadır.

Eczane çırak maaşı ne kadar 2020?​

Eczacı Kalfası maaşı ortalama aylık 3.060 – TL’dir. En düşük maaşı 2.826 -TL, En yüksek ise 3.300 – TL’dir. Eğer sizde yukarıdaki maaşlar gibi bir maaş almak istiyorsanız, İŞKUR iş ilanlarına bakabilir, buradan kariyer planlamanızı yapabilirsiniz.

Eczane Yardımcılığı ne kadar maaş alır?​

Eczane Yardımcılığı ne kadar maaş alır?
Eczane Hizmetleri Teknikeri maaşı ortalama aylık 5164 _TL’dir. En düşük Eczane Hizmetleri Teknikeri maaşı 4253 _TL, En yüksek ise 6075 _TL’dir.

Eczanede çalışan kaç para alır?​

Eczanede çalışan kaç para alır?
Eczane İşçisi maaşı ortalama aylık 4842,5 _TL’dir. En düşük Eczane İşçisi maaşı 4253 _TL, En yüksek ise 5432 _TL’dir.
Eczacı yardımcısı ne kadar maaş alır?​
Yardımcı eczacı maaşını brüt asgari ücret üzerinden hesaplarsak; işverene maliyeti her ay için 5.187,04 TL olurken, çalışan eczacının eline (fazla mesai hariç, AGİ dahil) mayıs ayı dahil 3.376,70 TL geçerken, Haziran ayında 3.351,00 TL, sonraki aylarda ise 3.189,08 TL geçecektir.

Eczacı çırak maaşı ne kadar 2021?​

Eczacı çırak maaşı ne kadar 2021?
2021 Eczacı Kalfası Maaşları Eczacı Kalfası maaşı ortalama aylık 3.060 – TL’dir. En düşük maaşı 2.826 -TL, En yüksek ise 3.300 – TL’dir.

Eczane yardımcılığı maaşı ne kadar 2022?​

Eczane yardımcılığı maaşı ne kadar 2022?
2022 Yardımcı Eczacı Maaşları Yardımcı Eczacı maaşı ortalama olarak aylık 9250_TL’dir. En düşük Yardımcı Eczacı maaşı 7500_TL, En yüksek ise 11000_TL’dir.

Eczanede çalışmak için sertifika almak isteyenlerin göz önünde bulundurmaları gereken bazı bilgilere değindiniz. Eczacı Kalfası Sertifika Programı'nın uzaktan eğitim süreci 1 ay sürmektedir ve sınav tarihleri adaylar tarafından görüntülenebilmektedir. Sertifika e-devlet üzerinden erişilebilecek e-sertifika olarak verilmektedir. Öte yandan, sertifikayı aldıktan sonra Türkiye genelindeki eczanelere başvuruda bulunabilirsiniz. Sertifikanız rektör imzalı bir şekilde adresinize gönderilecek ve e-Devlet üzerinden sorgulanabilir olacaktır.

Ayrıca, eczanede çalışabilmek için iki farklı vasıf olduğunu belirttiniz. Bunlar, eczacı ve eczacı kalfası olarak tanımlanmaktadır. Eczacı olmak için üniversitelerin eczacılık fakültelerinde 5 yıl eğitim alınması ve ardından 6 aylık zorunlu stajın tamamlanması gerekmektedir.

Eczane çalışanlarının maaşları konusunda da detaylar vermişsiniz. Örneğin, Eczacı Kalfası maaşının 2020'de aylık ortalama 3.060 TL olduğunu, en düşük 2.826 TL ve en yüksek 3.300 TL olduğunu belirttiniz. Benzer şekilde diğer pozisyonlardaki maaş bilgilerine de değindiniz.

Eğer ek bilgi veya yardıma ihtiyacınız varsa sormaktan çekinmeyin.

Geri